Programok garmadáját kínálják a civilek

• 2020. február 05., szerda •
Színházi előadást, túrát és kolbásztöltő mustrát is szerveznek februrban a civilek.
Programok garmadáját kínálják a civilek

A már jól megszokott hónap eleji civil sajtóreggelin Török Gábor tájékoztathatta elsőként a média képviselőit a Ferrum Színházi Társulás legújabb, A vén lány sapkája című groteszk darabjának bemutatójáról. A mű görög szerzőtől származik, akinek alkotása a kommunikáció képtelenségéről szól, és arról, főhőse hogyan tud kitörni magányából. A darab bemutatójának február 21-én az oladi iskola színházterme ad otthont.


Katona Melinda a jubileumi 20. Sakura Karate Kupa legfontosabb paramétereit ismertette. A nemzetközi versenyen idén 15 egyesületből - határon innen és túlról is - 150-en jelezték részvételi szándékukat. Az eseményt az egyetemi sportcsarnokban rendezik majd február 15-én.


A Zonta Club Szombathely március 7-én tartja Zonta Rózsa Napját, amelynek keretében idén is megköszönik támogatóik munkáját. Az önzetlenség rózsájának elnyerése elsősorban erkölcsi elismerést jelent annak, aki ezt kiérdemli. Az esemény része a Zonta nemzetközi szervezetei által szervezett nőnapi programsorozatának.


Hiába írunk még mindig csak februárt, az oszkói szőlőhegyek szélesre tárt kapuikkal várják az oda látogatókat. Szombaton egy Oszkó-kerülő túrára, majd utána borkóstolóra invitálják a Hegypásztor Kör munkatársai az érdeklődőket. Február 22-én oltóvessző gyűjtést szerveznek, amelyekkel a programban résztvevők gyümölcsoltókor olthatják be saját fáikat. Február 25-én pedig egy igazi, hamisítatlan fánksütésre várják az édesszájúakat.


A Herényiek Házában február 15-én rendezik a II. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustrát a hagyományos és tájjellegű ízek jegyében. Az eseményhez kapcsolódva várják a szervezők a különböző szervezetek, intézmények, baráti társaságok, közösségek 5-10 fős csapatainak jelentkezését. Február 22-én pedig egész napos kézműves foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat a Béke téren.  

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére