Problémás útszakaszok Szombathelyen

sd • 2020. július 06., hétfő •
Több balesetveszélyes kereszteződés is van a városban, mi most ezek közül - olvasói levelek alapján - két olyan helyszínt emelünk ki, ahova nem kell(ene) milliókat költeni az arra közlekedők biztonságérzetének fokozása érdekében.
Problémás útszakaszok Szombathelyen

Az egyik ilyen a Vízöntő és a Muskátli utca (a Kámont Oladdal összekötő elkerülő út) találkozási pontja, egészen pontosan a Hit Gyülekezetének épületével szemközti garázssor előtti terület. A város felől érkező autósoknak és főleg a bicikliseknek okoz ez a rész problémát, hiszen az út mentén lévő cserjés és fasor oly mértékben benőtte az érintett szakaszt, hogy nem lehet látni az Olad felől érkező gépjárműveket és bringásokat. Kisebb kutatómunka után kiderült, hogy a szóbanforgó terület a Távhőhöz tartozik. A cég munkatársa érdeklődésünkre elmondta: minden esztendőben gondoskodnak a távhőszolgáltatót határoló zöld övezetek nyírásáról, rendben tartásáról, ám az idei évben ezeket a kertészeti munkákat a pandémia nagyban befolyásolta, a közeljövőben pótolják. Az útszakaszt mi is szemléztük, aminek során még egy érdekes momentumra lettünk figyelmesek: a Vadász Étterem felé haladva alig látható módon fityeg ki valami kék jelzőtáblára hasonlító dolog a cédrusok között. Közelebb érve a gyanú beigazolódott, tábla jelzi, hogy bicikliúton vagyunk, bár ez talán anélkül is könnyen kitalálható, de valljuk be, nem sok értelme van így elbújva vagy elbújtatva.    

A másik pont a Váci Mihály és a Kodály Zoltán utca kereszteződése, amit nemrégiben meg kellett bontani csőtörés miatt. A gödröt ugyan a munkások visszatemették, de az érintett szakasz újbóli aszfaltozása nem az ő feladatuk. Márpedig nagyon hiányzik rá egy réteg, hiszen akár száraz idő van, akár csapadékos, könnyen kifarol a bicikli hátsó kereke a kavicsos részen, nagyot esni pedig sosem jó érzés, pláne ha valamilyen törés a vége. Egyik olvasónk elmondása szerint ez ügyben ugyan írt az önkormányzat városüzemeltetési osztályának, ám választ a mai napig nem kapott.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére