Portugália a járvány idejére az összes migránsnak és menedékkérőnek állampolgári jogokat adott

index, Fotó: Carlos Costa / AFP • 2020. április 02., csütörtök •
Teljes körű állampolgári jogokat ad Portugália a koronavírus-járvány idejére az összes migránsnak és menedékkérőnek - írta meg a CNN bejelentése alapján az index.hu.
Portugália a járvány idejére az összes migránsnak és menedékkérőnek állampolgári jogokat adott

A pénteken bejelentett, június 30-ig érvényben lévő rendelkezés mindazokra vonatkozik, akiknek az ügye épp elbírálás alatt áll a portugál bevándorlási hatóságoknál. A döntést azzal a megfontolással indokolták, hogy ezzel csökkenthető az egészségügyi kockázat mind a bevándorlási hatóságoknál, mind a határokon szolgálatot teljesítő rendőröknél, mind pedig a migránsoknál és menedékkérőknél.

Portugáliában március 18-án hirdettek ki 15 napig tartó szükségállapotot, de António Santos da Costa portugál miniszterelnök leszögezte: a lépéssel nem a demokráciát függesztjük fel.

Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök a Covid-19 elleni harcot „valódi háborúnak” nevezte, amely komoly kihívások elé állítja majd az ország társadalmát és gazdaságát. Az elnök méltatta a portugálok viselkedését, akik szerinte példamutatóan betartják az önkéntes karantént, úgy, ahogy az egy, „már sok mindenen keresztül ment ország” polgáraihoz illik.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére