Pődör Rebeka hűséges: marad az SZKKA-ban!

• 2022. június 27., hétfő •
Számos helyre hívták a Szombathelyi KKA egyik legjobb kézilabdázóját, Pődör Rebekát. Ő mégis úgy döntött, hogy marad és minden erejével azon lesz, hogy a csapat visszajusson az első osztályba. Szerződésének meghosszabbítását Dr. Hende Csaba, a klub tiszteletbeli elnöke jelentette be sajtótájékoztató keretében.
Pődör Rebeka hűséges: marad az SZKKA-ban!

-    Nem szeretném cserbenhagyni nevelőklubomat és szülővárosomat- kezdte indokai felsorolást a fiatal játékos. Az NB I.-es bajnokság góllövőlistáján 3. helyezett „Beki” célja, hogy az itt játszó ifjabb kézilabdázóknak ezzel egyfajta példát is mutasson. – Most, amikor ilyen nehéz helyzetben vagyunk, egyszerűen nem hagyhatom el az egyesületet. Célunk egyértelműen az, hogy azonnal visszakerüljünk az első osztályba, mert meggyőződésem, hogy ott a helyünk. Fontosnak tartom, hogy Szombathelynek újra legyen NB I.-es kézilabdacsapata.

-     A magyar női kézilabda bajnokság talán a világ legerősebb pontvadászata – osztotta meg gondolatait Dr. Hende Csaba.  Ebben a bajnokságban végzett a góllövőlista 3. helyén Rebeka, ami hatalmas teljesítmény. Mindemellett csapatkapitányként is példát mutatott végig a szezon során. Rebeka nem választotta a könnyebb utat, anyagilag előnyösebb kecsegtető ajánlatai ellenére is itthon folytatja. Klubunk hatalmas fejlődés előtt áll, hamarosan a város biztosította területen, a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával egy új csarnok épülhet.  Egyesületünk piramisszerűen épül fel, közel négyszáz fiatal sportol az SZKKA-ban. Ez a széles bázis a biztosítéka a további fejlődésnek. Nagy tiszteletet érdemel Beki döntése, hiszen mehetett volna máshová játszani, ő mégis maradt, ezzel is jelezve, hogy létezik még a szeretet és a hűség. Most, hogy aláírjuk a szerződése meghosszabbításról szóló dokumentumot, arra kérem a városvezetést, hogy segítse a klubot céljai elérésében. Miután a névadó szponzor kiszáll, nagy szükség van Szombathely városa támogatására. Kérem, hogy tegyük féle a politikai nézetkülönbségeket és sorakozzunk fel ez a klub mögött, mert rászolgált erre! Célunk nem lehet más, mint mielőbb visszajutni az NB I.-be. Ehhez a magam részéről is minden erőmmel próbálok segítséget nyújtani. Pődör Rebeka vezérletével pedig hiszem is, hogy ez a lányoknak sikerülni is fog - zárta mondandóját Dr. Hende Csaba, majd sor került az új szerződés hivatalos aláírására is.

Fotó: Szendi Péter, vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére