Pődör Blankáék kiütéses győzelemmel hangoltak a rangadóra

hv • 2022. december 05., hétfő •
Szellemes támadójátékkal, jó hozzáállással kiütéses, 21 gólos győzelmet aratott az SZKKA a fiatal tehetségekből álló DVSC U19 ellen a női kézilabda NB I./B 11. fordulójában. A meglehetősen sima győzelem biztató a listavezető Eszterházy SC elleni, jövő hétvégi, idegenbeli rangadó előtt.
Pődör Blankáék kiütéses győzelemmel hangoltak a rangadóra

Az Egyetemi Sportcsarnokban a szépszámú közönség örömmel nyugtázhatta, hogy a szombathelyi lányok az első perctől kezdve esélyeshez méltóan játszottak. A 12. percben időt is kért Papp György, a Debrecen mestere, de az sem segített a hajdúságiakon. Az SZKKA ugyanis nem lassított. Pődör Zoltán tanítványai nagy tempót diktáltak, amire a vendégeknek nem volt ellenszerük. Több kiváló egyéni teljesítményt is láthattunk, a kapuban például Christe Dalma az első félidőben 50%-os hatékonysággal, 10 lövést is védett. S nem csak jól hárított, de kiváló indításainak is szeme volt, így gyors gólokkal folyamatosan növelte előnyét az SZKKA. Érezhető volt, hogy a lányok próbálják minél hamarabb dűlőre vinni a mérkőzést. Ez sikerült is, hiszen a játékrész végére 14 gólosra nőtt a két csapat között a különbség (24:10).
Szünet után sem változott a játék képe, a folytatásban - kicsit már a közönségnek is játszva - szép támadásokkal szolgálták ki a lelkes szurkolókat. A második félidőben már Balog Judit állt a kapuban, aki szintén nagyszerűen, szintén 50%-os hatékonysággal védett. Ami a támadójátékot illeti, ott már gyakorlásra, finomításokra is volt alkalma az SZKKA-nak. Örömteli volt Pődör Blanka 6 gólja és jó játéka, miként Horváth Anna 6/6-os és Tanaskovics Katrina 7/6-os lövési mutatója is. A nagy különbség lehetővé tette, hogy Pődör Zoltán minden játékosának lehetőséget adjon a mérkőzés folyamán, akik éltek is a bizalommal.
- Sokat kell még dolgoznunk, de kezd összeállni az a játék, amit szeretnénk: örömteli, hogy végig jó tempót tudtunk diktálni. Mindenki, akit a pályára küldtem, hozzá tudott tenni valami pluszt a játékhoz - értékelt röviden a DVSC U19 elleni győzelem után Pődör Zoltán vezetőedző.

Az igazi értékmérő azonban szombaton következik, amikor Egerbe, a listavezető Eszterházy SC otthonába látogat az SZKKA. Ha a most mutatott formát sikerül átmenteni, akkor ott is lesz keresnivalója a gárdának.

Szombathelyi KKA – DVSC SCHAEFFLER U19 40:19 (24:10)
NB I/B 11. forduló, Egyetemi Sportcsarnok, 250 néző

Játékvezetők: Bab Ágota, Gyopár-Bodó Zsuzsanna
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc 

SZKKA: Christe - Kiskartali 3, Pődör R. 4, Szmolek 5, Tanaskovics 6, Kulcsár 2, Varga N. 2. Csere: Balog J., Fritz (kapusok), Pődör B. 6, Balogh P. 3, Szendrei 3, Győri, Horváth A. 6, Biró, Papp K. Vezetőedző: Pődör Zoltán
A DVSC legjobb gólszerzői: Helm 5, Panyi 3, Lakatos 3

Fotók: szombathelyikezilabda.hu

közösség

további frisss

lap tetejére