Pedig közel volt a továbbjutás

• 2020. február 20., csütörtök •
Hiába dolgozta le hátrányát a Haladás, sőt a 93. percben már 2:0-ra mentek Ráczék, a hosszabbításba nyúló derbin talált egy gólt a Honvéd és ez pont elég is volt a fővárosiaknak
Pedig közel volt a továbbjutás

1. Félidő
Brusztolós játék kevés lehetőséggel - nagyjából így foglalható össze az első fél óra dióhéjban. Komoly helyzet csak a Honvéd előtt adódott, de Gyurján bravúros mozdulattal hárított. Aztán elkövetkezett a 31. perc - Jancsó kapott remek labdát a 16-oson belül, le is sikerült fordulnia őrzőjéről és egy elképesztő akrobatikus mozdulattal továbbította a játékszert Tujvel kapujába, épphogy becsorgott a labda 1:0! Egy perccel később ismét a Hali 70-ese került nagy helyzetbe, de ezt Tujvel fogta. 42. perc: újabb ígéretes szombathelyi akció, Tóth Dávid kiváló középre adásáról azonban egy gondolattal  lemaradtak csapattársai. Az eredmény így már nem változott, félidőben tehát Haladás - Honvéd 1:0.

2. Félidő
59. perc: óriási egyenlítési lehetőség a Honvéd előtt, Clayton kihagyta a kihagyhatatlant, marad az 1:0. Próbálkozott a Hali is, inkább kevesebb mint több sikerrel. A szélekről történő beívelések azonban nem vezettek eredményre hazai oldalon. Mivel újabb találat nem született, jöhetett a 2x15 percnyi hosszabbítás.

Hosszabbítás:
A találkozó 93. percében Tóth Barna vezette sokáig a labdát, majd jó 25-30 méterről olyan távoli bombát eresztett meg Tujvel kapujára, hogy hiába nyújtózott a Honvéd portása, nem érhette el, a labda pedig védhetetlenül vágódott a ketrecbe, 2:0, már a Szombathely állt továbbjutásra! Kettőzött erővel támadt ezután a vendég alakulat, és a 100. percben Lovric révén összejött nekik a szépítés, 2:1, ezzel ismét a Honvéd állt továbbjutásra. És sajnos nem is hibáztak már, maradt a 2:1, állva halt meg a Hali a Magyar Kupában, de ez igazán szép volt fiúk!

 

fotó:haladas.hu 
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére