Pánik az üzletekben, katonák a kamionokon - a britek már karácsonyra vásárolnak

• 2021. október 10., vasárnap •
Vásárlók milliói szerint karácsonyra nem tudnak majd élelmiszert vásárolni Nagy-Britanniában. A kamionok vezetésére már a brit hadsereget is mozgósították - írja a Daily Mail. A legfrissebb felmérések szerint a britek hatodával fordult elő, hogy az elmúlt hetekben ellátási hiányok miatt nem jutott alapvető élelmiszerekhez.
Pánik az üzletekben, katonák a kamionokon - a britek már karácsonyra vásárolnak

Brit vásárlók milliói nem tudták megvásárolni az alapvető élelmiszereket az elmúlt két hétben - derült ki tegnap a legfrissebb statisztikai felmérésből. A karácsonyi hajtására katonákat is be kell vonni a kamionok vezetésére, mivel a válság várhatóan nem fog megoldódni a következő időszakban.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal megdöbbentő új adatai szerint az Egyesült Királyság pánikvásárlásának legújabb jele szerint körülbelül minden

HATODIK BRIT NEM TUDOTT ALAPVETŐ ÉLELMISZEREKET VÁSÁROLNI AZ ELMÚLT KÉT HÉTBEN.

A The Grocer 1000 fogyasztó körében végzett felmérése szerint a vásárlók kétharmada vagy aggódik, vagy

„NAGYON AGGÓDIK" AZ ÜNNEPI SZEZONT MEGELŐZŐ ESETLEGES ÉLELMISZER- ÉS ITALHIÁNY MIATT.

Annak érdekében, hogy december 25-én vacsora kerüljön az asztalra, az emberek pánikszerűen elkezdtek az éttermeknél előrendelni, illetve minden haramdik meber el kezdte felhalmozni az élelmiszer otthonában.

Nagy-Britanniát az elmúlt hetekben számos válság sújtotta,

A KÁOSZ OKA  A MAGAS GÁZÁRAK ÉS A SOFŐRHIÁNY.

A kormány állítólag fontolóra vette

A KATONÁK BEOVÁSÁT A SZÁLLÍTMÁNYOZÁSBA, HOGY MEGAKADÁLYOZZÁK A KARÁCSONYI ÉLELMISZERHIÁNYT.

Boris Johnson a Tesco korábbi igazgatóját, Sir Dave Lewist nevezte ki az új ellátási lánc élére. Feladata lesz a mostani káosz felszámolás és a jövőbeni lehetséges akadályok megelőzése.

A brit statisztikai hivatal kéthetente közzétett vizsgálatának új összeállítása szerint a szeptember 22. és október 3. közötti időszakban megkérdezett felnőttek 17 százaléka - hozzávetőleg 8 millió ember - számolt be arról, hogy egy-egy vásárlás alkalmával nem sikerült hozzájutnia alapvető élelmiszerekhez, mivel az e kategóriába tartozó, általuk keresett termékek nem voltak kaphatók a boltokban.

Míg a felnőtt lakosság negyede ugyan ezt mondta a nem alapvető élelmiszerekről is.

A VÁLASZADÓK 15 SZÁZALÉKA UGYANEBBEN AZ IDŐSZAKBAN ÜZEMANYAGOT NEM TUDOTT VÁSÁROLNI.

Forrás: origo.hu, MTI
Nyitókép: Mike Egerton, PA

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére