Pályát avattak Felsőcsatáron

• 2021. június 16., szerda •
Tegnap délután tartották a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola ünnepélyes tanévzáróját, aminek keretében felavatták az intézmény udvarán a közelmúltban kormányzati támogatással felújított kézilabdapályát. Az ünnepségen dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő mondott avató beszédet.
Pályát avattak Felsőcsatáron

Nem mindennapi tanévzáróra gyűltek össze tegnap Felsőcsatár lakói. Nemcsak az iskolaév zárását jöttek ünnepelni, hanem – ahogy Konczér Katalin polgármester fogalmazott – egy csodás sportlétesítmény megvalósulását is. A gyerekek sem a szokásos ünneplőben feszítettek, hanem az új, kék burkolatú rekortánpályához illően laza sportos öltözékben, többen pedig kézilabdamezben érkeztek. Szegleti Veronika intézményvezető értékelésével kezdődött az ünnepség. Megtudtuk, hogy a 122 fős iskolában három anyanyelven is tanulhatnak a diákok. Konczér Katalin elmondta, hogy

a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem-felújítási Program pályázatán elnyert több mint 36 millió forintos támogatásból valósult meg a most átadott kültéri rekortán kézilabdapálya.

Dr. Hende Csaba köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak a járványhelyzetben tanúsított helytállásukért, a szülőknek és a gyerekeknek pedig az alkalmazkodásért. Utalt rá, hogy

a közelmúltban jelentős beruházások valósultak meg a településen kormányzati forrásokból.

Utakat, óvodát, iskolát újítottak és bővítettek, új játszóteret avattak.

Tapolcai Gábor, a megyei kézilabda-szövetség versenyigazgatója beszédében kifejtette, hogy a sportágba vetett hit az edzéseken kezdődik. Ezen az új pályán minden álom megvalósulhat.


Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére