Ötletes képviselőjelölt - Gyurácz Ferencet is megihlette Czeglédy ötlete

• 2022. január 14., péntek •
Az irodalomtörténész a közösségi médiában posztolt arról, szerinte mennyire vehető komolyan a közös ellenzéki képviselőjelölt legutóbbi javaslata. Íme.
Ötletes képviselőjelölt - Gyurácz Ferencet is megihlette Czeglédy ötlete

Czeglédy Csaba ellenzéki képviselőjelölt - látva, hogy a szombathelyi választókerület falvaiban tarolni fog Hende Csaba - hatalmas humbugra szánta el magát, dupla vagy semmi alapon. Ő, aki eddig talán azt sem tudta, merre csordogál a Pinka, beígérte, hogy ha rá szavaznak, akkor elintézi a parlamentben, hogy a Pinka menti "hűséges falvak" (amelyek 1922-ben tüntetésekkel elérték, hogy visszacsatolják őket a csonkaországhoz) akkori lakóinak mai leszármazottai, ha ma is a falvakban élnek, jelentős személyijövedelemadó-kedvezményt kapjanak, amíg élnek.

Mondani sem kell, hogy ordas nagy szélhámosságról van szó, bármilyen jól hangzik. 

De ha netán mégsem, akkor javasolom kiterjeszteni a kedvezményt a honfoglaló magyarok összes leszármazottjára is, hiszen ők nemcsak néhány falut, hanem az egész Kárpát-medencét csatolták vissza a magyarsághoz. De az itt talált avarok leszármazottai is jogosultak lehetnek, hiszen az újabb kutatások szerint az Árpád bejövetele előtti évszázadokban ők biztosították a magyarság folyamatos jelenlétét a hazában az idegen uralom alatt. (Szerényen hozzáteszem, hogy jómagam mindkét jogon jogosult leszek az adókedvezményre. De szükség esetén további jogosultságokat is fel tudok mutatni az elmúlt évezredekből. Igaz, hogy nyugdíjas vagyok, és a nyugdíj nem szja-köteles, de ez elvi kérdés.)

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére