Öt szombathelyi birkózó készült a válogatottal

kép:vaol.hu • 2020. július 10., péntek •
Két héten át városunkban edzőtáborozott a magyar férfi szabadfogású birkózó-válogatott. Dvorák László szövetségi kapitány ifjabb Veréb Istvánt, Ligeti Dánielt, Ligeti Richárdot, Nemes Bálintot és Gellén Milánt hívta be a bő keretbe.
Öt szombathelyi birkózó készült a válogatottal

Veréb István elmondása szerint nagy megtiszteltetés érte Szombathely városát és a Haladást is azzal, hogy a legjobb magyar szabadfogású birkózók a vasi megyeszékhelyen készültek több mint 10 napon át. Bár annak idején, amikor ő a junior válogatott mellett edzősködött, ez elég gyakran megesett. Főként világversenyek előtt fordult ez elő, de abban az időben nem egyszer külföldi válogatottak is ellátogattak a Rohonci úti régi terembe. A Haladás Sportkomplexumban azonban ez volt az első ilyen edzőtábor - olvasható a HVSE honlapján.

- Szombathely évtizedek óta a sportág egyik fellegvára. Annak idején én is itt kezdtem birkózni és most is több válogatott versenyzőt ad a zöld-fehér egyesület. Ráadásul most az infrastruktúra is minden igényt kielégítő. Így nem csoda, hogy idejöttünk edzőtábozni – indokolta a helyszínválasztást Dvorák László szövetségi kapitány, aki közel 30 sportolót hívott be a keretbe.
A felnőtteken kívül sok junior és ifjúsági korosztályú fiatal is meghívót kapott. A Haladásból Ligeti Richárd, Nemes Bálint és Gellén Milán mellett a két tapasztalt „nagyágyú”, ifjabb Veréb István, valamint Ligeti Dániel is részt vett a gyakorlásokon.

- A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet nekem kifejezetten jól jött, ugyanis sikerült teljesen felépülnöm a sérülésemből. Most jól haladok a munkával és már a jövő évi kvalifikációra fókuszálok. Picit furcsa, hogy ebben a bő keretben én már szinte öregnek számítok. Vannak olyan fiatalok, akik szinte tegezni sem mernek. De határozottan jó köztük lenni, megpróbálok nekik segíteni, mert tényleg nagyon lelkesek – foglalta össze tapasztalatait „Jimmy” a portálnak.

Ligeti Dani viszont éppen most küzd egy kisebb egészségügyi problémával, ugyanis hamarosan kénytelen lesz egy boksasérülés miatt kés alá feküdni.

- Nem olyan komoly a probléma, mivel „csak” egy kisebb atroszkópos beavatkozás lesz a bal bokámban. Decemberben már volt egy műtét, most pedig van idő és lehetőség arra, hogy egy kis „szabad testet” távolítsanak el. De ettől függetlenül tudok edzeni. Én is egyértelműen az olimpiai kvalifikációnak rendelek mindent alá – adott helyzetjelentést Ligeti Dani.

Az biztos, hogy 2021-ben rendezik meg a budapesti és a szófiai kvalifikációs viadalokat. Elképzelhető, hogy idén az év vége felé még lesz egy nagyobb világverseny és akkor azon a HVSE birkózói közül is többen (legalább ketten) szőnyegre léphetnek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére