Öt: Először jött szembe a valóság az ellenzékkel

mandiner.hu • 2021. szeptember 13., hétfő •
Az ATV-n egyetértés alakult ki abban, hogy az ellenzék nagyon rosszul áll a számok tekintetében.
Öt: Először jött szembe a valóság az ellenzékkel

Az Öt című műsor pénteki adásában szóba került többek között az ellenzéki előválasztás is, azon belül is az ajánlások terén kialakult ellentmondásos helyzet. Mint ismert, Dobrev Klára azzal kampányol, hogy ő adta le a legtöbb aláírást – 82 ezret –, Karácsony Gergely azonban az Országos Előválasztási Bizottságra hivatkozva állítja azt, hogy voltaképpen ő adta le a legtöbb ajánlást, és Dobrevnek csak 34244 aláírása van. 

Valahol 100 és 150 ezer közötti érvényes aláírásról beszélünk. Ez nagyon kevés”

– fogalmazott az előválasztással kapcsolatban Hont. A publicista elmondása szerint beszélgetett ellenzéki politikusokkal, akik elárulták neki: aggasztja őket, hogy nem tudták megmozgatni a vidéket. „Már nincs a Jobbiknak szervezeti hálója” – fogalmazott Hont.

„Először jött szembe a valóság”

Ceglédi Zoltán ezzel egyetértésben úgy fogalmazott: meglepődött azon, hogy az összes bevallott aláírást összeadva is kisebb szám jön ki, mint amit a Momentum a NOlimpia-kampány során egymaga összegyűjtött.

Újra kell gondolnom, amit a jövő tavaszi választási esélyekről gondolok”

– fogalmazott Ceglédi. Mint fogalmazott, ha az ellenzék ennyi „hype” után ennyire képes, akkor nagyon sok problémája lesz még a kampány során. 

A politikai elemző szerint „most először jött szembe a valóság” abban a tekintetben, hogy „hány élő ember hajlandó azon a pulton aláírni a pártoknak, és ez jóval kevesebb annál, mint amit én korábban gondoltam”.

Ellenzéki dalok

A műsorban ezután rátértek az ellenzék kampánydalaira is: a „Döntsük le a falakat”, valamint az erősen vegyes fogadtatásban részesült „Élni hívlak” című dalra. „Saját tapasztalataink miatt nagyon erős kétségeink vannak afelől, hogy ez hatékony-e” – fogalmazott a témával kapcsolatban Czutor Zoltán előadó, dalszerző.

Attól, hogy minél több előadó, alkotó bekerül, annál inkább egy kellemetlen, kínos saláta lesz belőle”

– tette hozzá Czutor, utalva arra, hogy az előválasztás hivatalos videóklipjében olyan személyek tűnnek fel, mint Gálvölgyi János, Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hernádi Judit, Pogány Judit, Mérő László, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk.

Gálvölgyi Jánosnak nem tűnik fel, hogy ez a dal egy alaktalan giccs?”

– tette fel a kérdést az előválasztás dalával kapcsolatban Hont András.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére