Őszinte vallomás: Ambrus Attila csak alkohollal bírja ki a mindennapokat

ripost.hu • 2023. március 26., vasárnap •
Kétgyermekes, dolgozó apaként Ambrus Attila a végsőkig hajtja magát. Minden területen jól akar teljesíteni, ezzel viszont saját magát készíti ki: hogy kisimuljanak az idegei, néha a pohár fenekére kell néznie.
Őszinte vallomás: Ambrus Attila csak alkohollal bírja ki a mindennapokat

Jóformán egy perc nyugta sincs Ambrus Attilának. Az immár kétgyermekes családapa a börtönévek alatt kitanulta a kerámiakészítést, a hobbi pedig szenvedélyévé és megélhetési formájává alakult - írja a ripost.hu.

Akár napi 20 órát is dolgozik

Népszerűségének köszönhetően nagyon sok a munkája, rengeteg egyedi megrendelésnek tesz eleget, nagy igény van workshopjaira is, és sok előadásra, programra jár, hogy népszerűsítse a szakmáját. Ez már önmagában is rengeteg időt, energiát őröl fel.

„Van a szélsőséges változat, amikor hajnali fél háromkor indulok és este 8-9 óra után érek haza,

ilyenkor 18-20 órát dolgozom, de a könnyebb napokon is megvan a 12 óra.

Utána még jön a család, már amennyire marad rájuk energiám" − árulta el a Bors megkeresésére Attila. A kétgyermekes apuka annyi időt tölt kisgyermekeivel, amennyit csak tud, mint mondja:

„Bébicsősz vagyok, viszem óvodába a kislányomat és a kicsi is elindult, vagyis napi 24 órában kell rá odafigyelni

 Olyan szinten pörög a kiscsávó, lehet hogy mégiscsak van köze hozzám" − viccelődött a beismerten rendmániás Attila.

„Ezt nem lehet másképp bírni"

S hogy hogy bírja az őrült tempót? Némi kis szesszel, amivel magát jutalmazza.

„Nálam az a probléma, hogy piacozok és nagyon sokfelé járok, ahol időnként piával kínálnak. Nem mondom, hogy a piacon nem iszok, mert ezt nem lehet másképp bírni. Annyi szerencsém van, hogy amikor ilyen helyre megyek, akkor sofőrrel teszem. Ahhoz, hogy az ember megoldja a dolgokat, néha kell az önjutalmazás. Amikor valamit elvégeztél és minden rendben van, szép és kerek, akkor belefér egy-két feles − fogalmazott a Borsnak Attila. − Muszáj mértéket tartani, már csak a két gyerek miatt is kellene, hogy még néhány évet éljek. Szeretném felnevelni őket.

Annyi meló van, hogy a pia úgymond egy szelep, ahogy a sport is."

Sportra is marad idő

Bár a munkáját és a gyermeknevelést beleszámítva olyan, mintha két ember feladatát végezné, még az is belefér az életébe, hogy sportoljon! Fut és teniszezik, s amikor csak lehetősége van rá, biciklivel közlekedik. Nemrég arról nyilatkozott, hogy akár napi 15 kilométert is leteker, hogy óvodába vigye a kislányát.

Fotó: Szabolcs László

közösség

további frisss

lap tetejére