Összeegyeztethető-e munka és család?

frisss • 2019. december 05., csütörtök •
Munka és család, hogy csinálják ők? Ki hordja a nadrágot, hogy kell nőnek maradni? – ezzel a címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést a 6. Vas Népe- állásbörzén, októberben. A résztvevők arról meséltek, hogy miként tudnak nőnek maradni vezető szerepben.
Összeegyeztethető-e munka és család?

Szabadkai Krisztina, a Nestlé Hungária Kft. HR generalistája, Horváth Viktória, a Sága Foods HR Managere, Nagy Mariann, a Smile nyelviskola alapító-tulajdonosa és Őze – Guth Szilvia, a Marcus Vagyonvédelmi Kft. szakmai koordinátora nemcsak személyes történeteiket osztották meg Jagodits Zsuzsa moderátorral, de jó tanácsokat, könnyen alkalmazható praktikákat is adtak a hallgatóknak.

 

Oda-vissza kell, hogy működjön – hangsúlyozta Szabadkai Krisztina. – Nem lehet teljesen különválasztani. Ha a dolgozónak rossz napja van, akkor az kihat a munkájára – mondta Nagy Mariann. –  Munkahely és magánélet az egy élet, csak mindig abban kell teljesíteni, amelyikben éppen vagyunk – tette hozzá Horváth Viktória. – Kommunikálni kell a cégnél is és otthon is. A férjem és gyerekeim sokat segítenek – mesélte Őze – Guth Szilvia. Mind a négy nő feleség, édesanya és nem utolsó sorban cégvezető. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy kellő kompromisszumkészséggel, egy jó nagy adag tudatossággal és biztos családi háttérrel megoldható, hogy az élet minden területén helytálljanak, és jól teljesítsenek.
 

Van, aki ha kellett, bevitte magával dolgozni a gyermekeit. Van, akinél a férj többet vállal a házimunkából. Van, aki elfogadta, hogy a lakásra kevesebb ideje jut. Mindnyájukban közös azonban, hogy akarták, kitartottak és megcsinálták. Szó volt arról is, hogy a vezető az egyfajta személyiségtípus, nem nemhez kötött. Attól, hogy valaki a munkahelyén karakán, a gyermekeivel szemben lehet nagyon is odaadó.

 

A kerekasztal beszélgetésen elhangzott: mindehhez azonban kell egy fajta lelki egyensúly. Jó, ha az ember kezelni tudja a feszültséget, megtanul nem rágörcsölni dolgokra. Lehet, hogy ami ma kudarcot vallott, az holnap már menni fog, csak nem szabad feladni – ha valamit, ezt minden édesanya megtanulja. 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére