Óriási küzdelemben Hollandia letérdelt a magyar női vízilabda-válogatott előtt

• 2021. augusztus 03., kedd •
Magyarország-Hollandia 14-11, ott vagyunk a legjobb négy között.
Óriási küzdelemben Hollandia letérdelt a magyar női vízilabda-válogatott előtt

Ismert: váratlan, 11-9-es vereséget szenvedett Kínától a magyar női vízilabda-válogatott, így nem sokat ért az amerikaiak elleni bravúr: csoportmásodik lett Bíró Attila csapata. Ez azt jelentette, hogy Kanada helyett a jóval keményebb diónak ígérkező hollandokkal kellett játszani a négy közé jutásért.

Ráadásul a bírók sem könnyítették meg a dolgunkat: sorra fújták ellenünk a kontrákat, a németalföldieknek pedig a kiállításokat. Így csak 4-3-nál vezettünk először, az első negyed végén. A második negyedben is megtartottuk egygólos vezetésünket, a harmadik negyedben pedig már három góllal is mentünk Magyari Alda jó védéseinek és Illés Anna három góljának kösöznhetően.

Az utolsó két percben azonban összekapták magukat, így 10-9-el fordultunk az utolsó nyolc percre. Sőt, a negyedik negyedben ki is egyenlített az ellenfél, váratlanul szoros lett a helyzet. De a magyar csapat óriási mentális erőről tanúságot téve megint elment kettővel: 12-10. Egy gyönyörű ejtéssel visszajöttek a meccsbe a hollandok, akik az egyenlítésért is támadtak, de Magyary Alda kapus beütötte a kezét a kapufába – megsérült.

Az utolsó percre egygólos vezetéssel fordultunk úgy, hogy emberelőnyben támadtunk. Szilágyi ki is használta a meccslabdát, fél perccel a meccs előtt újra kettővel vezettünk, és megnyertük a meccset.

A magyar válogatott csütörtökön a Kínát legyaluló spanyolokkal játszik a döntőbe jutásért!


Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére