Orbán Viktor komoly bejelentést tett a nyugdíjprémiummal kapcsolatban

• 2021. június 11., péntek •
A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.
Orbán Viktor komoly bejelentést tett a nyugdíjprémiummal kapcsolatban

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a nyugdíjprémium más mint az szja-visszafizetése. Az utóbbinak a keresetek növekedéséhez és a gazdasági növekedéshez van kötve.

HA AZ ÚJRAINDÍTÁS SIKERÜL, AKKOR A NYUGDÍJPRÉMIUM IS MAGASABB LESZ

- mondta.

A családok számára visszatérítendő adó azzal függ össze, hogy ők most aktívak. Most még nem megy olyan jól az országnak, de a pandémia utáni helyzet lehet sikeres.

A kormányfő szerint az egy értelmes vita, hogy az esetleges többletnövekedés forrásai kihez jutnak. Van közmegegyezés abban, hogy a válság során a legtöbb terhet a családok vitték, így jogos a nekik visszafizetendő adó.

NEMZETI KONZULTÁCIÓRA KÜLDJÜK EZT A KÉRDÉST, HAMAROSAN MEGINDUL.

Orbán Viktor közölte, hogy abban a koordinátarendszerben egyetértés kell, hogy mi a jó és mi a rossz. Egyetért-e abban az ország, hogy a járvány után nem ugyanaz lesz a gazdaság mint korábban. Nagy változások lesznek a járvány után - tette hozzá.

– Ez a járvány nem az egyetlen volt, hanem lesznek még járványok, mert a járványok és a népvándorlás korát éljük.

A miniszterelnök a migrációról azt mondta, hogy migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtóján, mind a szárazföldi, mind a tengeri útvonalon sokan akarnak jönni. Tavaly 10 ezren, míg idén 38 ezren akartak Magyarországra jönni.

ELMEGY A JÁRVÁNY KÉRDÉSE, VISSZAJÖN A MIGRÁCIÓ KÉRDÉSE. MAGYARORSZÁG ÁLLÁSPONTJA VILÁGOS, SŐT KEMÉNYÍTENI SZERETNÉM A MAGYAR ÁLLÁSPONTOT.

Nemcsak az illegális migrációt, hanem semmilyen migrációt nem engedélyeznék a következő két évben, az utóbbi szerepelni fog a nemzeti konzultációban – mondta.

Orbán Viktor szerint a fő kérdés, hogy lehetünk-e jó emberek, ha nem engedjük be a migránsokat. A migráció eleve rossz dolog, csak rossz migráció van, ha valaki nem tud boldogulni, akkor fel kell kerekednie - mondta a kormányfő. Ha segítenünk kell egymásnak valamiben, akkor abban kell segíteni, hogy mindenki ott éljen emberi életet, ahol született - tette hozzá.

A CÉL NEM AZ, HOGY IDEJÖJJENEK, ÉS ITT MARADJANAK.

A miniszterelnök úgy véli, nem fordítunk elég energiát arra, hogy a bajban lévő országokon segítsünk. Ez a kiindulópont. Szólt arról is, hogy nagyon fontos a szolidaritás az emberek között, és számos történelmi eset bizonyítja, hogy a baj nem bezárkózást eredményez, hanem az emberek közötti kapcsolatrendszerek is megváltoznak.

A vállalkozók között most valóban van valami, hogy nem egyenként kell boldogulni, hanem segítséget is kell nyújtani. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ragyogó javaslatokat dolgozott ki.

Orbán szerint mindenki a saját sorsáért felelős. Felvenni az első oltást, és majd nem felvenni a másodikat nem jó eljárás - tette hozzá. Persze vannak olyanok, akik egyéb betegség miatt nem vették fel az oltást, de a nagy többség nem ilyen.

MINDENKI VEGYE FEL A MÁSODIK OLTÁST, MERT KÜLÖNBEN LEHÚZZÁK A VÉDETTSÉGI LISTÁRÓL. A KORMÁNYNAK NEM DOLGA, HOGY AZ EMBEREKET NOSZOGASSA

– fejtette ki álláspontját.

A kormányfő beszélt arról is, hogy akik a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vettek, azok nagyon sokat dolgoztak az elmúlt 16 hónapban.

„Nagyon sokan jóval többet dolgoztak, mint korábban. Elfáradtak az emberek, és most megtehetjük, hogy kiadjuk ezt a 10 nap szabadságot, de ezt mindenki vegye ki.”

Emlékeztetett arra is, hogy már a korábbi kormányzati ciklusban is nagyot emeltek a minimálbéren, de még mindig nem elég. A járvány után a legfontosabb elvárás az lehet a gazdasággal, hogy biztonságot adjon, akkor a cslaádoknak is nagyobb biztonságban kell lenniük. A legkevesebbet keresőket kell megerősíteni.

A kkv-k esetében lehetnek elbocsátások a magasabb minimálbér miatt. Meg kell állapodni a gazdasági szereplőkkel, hogyan lehet kigazdálkodni ezt a magasabb összeget - tette hozzá.

A 200 EZRES MINIMÁLBÉR AMIT SZERETNÉNK, DE MOST EZEN DOLGOZUNK. A GARANTÁLT BÉRMINIMUM MÉG ENNÉL IS MAGASABB LESZ.

Forrás: borsonline.hu
Kép: MTI

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére