Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

• 2021. szeptember 23., csütörtök •
A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket - hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.
Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

A Budapesti Demográfiai Csúcs nem csak egy konferencia. A demográfiai kérdések nehézségét nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismerések politikai intézkedésekbe való átültetése 

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Kiemelte, miniszterelnöksége alatt is ez volt a legnagyobb kihívás.

Adrej Babis és Janez Jansa kollégámmal együtt akarjuk rábeszélni az uniós politikusokat arra, hogy ne támogassák a migrációt, ne támogassák az egyneműek családalapítását.

Orbán Viktor: Kiállunk Szerbia mellett

Együtt kell meggyőznünk az uniós politikusokat, hogy többé ne használják a Balkánt ütközőzónának saját kényelmük miatt. Szerbia és térsége nélkül az unió nem lehet teljes. Szerbia integrációját Magyarország támogatni fogja.

A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát. Sokan nem tudják eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. Vannak, akik érzékelik a demográfiai problémát, de ezt a migrációval akarják megoldani. Ezek a gondolatok nem veszik figyelembe a demográfiai probléma kulturális vetületét – hangsúlyozta a kormányfő.

Hozzátette: nálunk a migráció identitáskérdés. Lehet, hogy a kieső munkaerő Európán kívül helyettesíthető, de Európában közös kultúra, hagyományok nélkül nem lehetséges az együttműködés, az együttélés.

Nem kérünk a woke-vírusból

Úgy látjuk, nyugaton már az óvodákban félre akarják nevelni a gyereket. Ez része az új marxista mozgalomnak. Mi Közép-Európában ismerjük ezt, mi be vagyunk oltva a „woke-vírus ellen", közel negyven évig ebben éltünk – fogalmazott.

A népességfogyás egyetlen megoldása, ha az állam segíti a családokat a családalapításban.

Öt pillérre építette fel a 2010 óta kormányzó magyar kabinet a családpolitikát:

  • a gyerek gazdasági előnyt is jelentsen,
  • a családok saját otthonba élhessenek,
  • a családpolitikát az édesanyákra kell építeni,
  • az országot családbaráttá kell tenni,
  • jogi alapon is támogatni kell a családokat és a kedvezményeiket.

A magyar családpolitika legfőbb vállalása, hogy gazdasági előnnyé tesszük a gyerekeket. Azt akarjuk, hogy a nők választhassanak, hogy dolgoznak vagy sem, de ne legyen egzisztenciális nyomás az, hogy dolgozik vagy sem.

A GDP 5 százalékát családi kedvezményekre fordítjuk. Ezek fontos lépések, de nem elegendőek 

- jelentette ki, hozzátéve, hogy 41 százalékkal csökkent 2010 óta a terhességek megszakítása.

Még nem értük el a célt

Ezek nagy lépések, de még nem mindig az, ahová el akarunk jutni. Nehezíti a dolgunkat a nyugati politika is, mivel ránk akarják erőltetni a genderideológiát. Orbán szerint az ország védekezik a nyugati baloldallal szemben. A magyar családokat első szinten az alaptörvény védi - mondta a magyar kormányfő. Orbán ezt követően szó szerint idézett az alaptörvényből.


Budapest, 2021. szeptember 23. Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án.FORRÁS: MTI/MTI FOTÓSZERKESZTŐSÉG/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a védvonalak megerősítése érdekében nemzeti konzultációkat és népszavazásokat tartottunk.

Nyugat-Európában és Brüsszelben soha senki nem kérdezte meg az embereket az LMBTQ-propagandáról és a migrációról. 

A kormányfő közölte, gyermeket vállalni öröm, de nem úgy öröm, mint elmenni a vidámparkba.

A gyermekvállalás sokszor nehézséggel jár, de ez segít minket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a legfontosabb, ha az életünket folytatásra érdemesnek találjuk és ez csak a gyermekek révén lehet elérni. A miniszterelnök szólt arról, hogy Ferenc pápa bátorította a családvédelmi kérdésekben.

Itt állunk és másként nem tehetünk, tudjuk mi a dolgunk

- zárta Orbán Viktor.

 

Forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére