Orbán: hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények

MTI • 2020. március 13., péntek •
Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.
Orbán: hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények

A kormányfő kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel - ismertette. Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.
 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel. Így lesz járványügyi mobilkórház, létfontosságú válallatokért felelős akciócsoport, nemzetközi koordinácioért felelős akciócsoport, kommunikációs akciócsoport, jogi munkacsoport, pénzügyi akciócsoport, gazdaság újraindításért felelős munkacsoport és egy határellenőzési akciócsoport.

A miniszterelnök közölte: döntés született arról is, hogy Izraelből sem lehet külföldieknek belépni Magyarország területére.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére