Optimistán várják az olimpiát a vasiak

hv • 2021. július 23., péntek •
Ma Tokióban fellobban az olimpiai láng, kezdetüket veszik a XXXII. nyári olimpiai játékok. Ebből az alkalomból kérdeztük a szombathelyi járókelőket, hogy figyelemmel kísérik-e a világ legnagyobb sporteseményét, hány magyar aranyérmet várnak illetve van-e kedvenc sportolójuk?
Optimistán várják az olimpiát a vasiak

Vincze Zsolt, sütőmester

Természetesen követni fogom az olimpia eseményeit, különösen a magyarokra vagyok kíváncsi. Jó eredményekre számítok, úgy gondolom, hogy erős csaptunk van, akár 10 aranyérmet is nyerhetünk. Vas megyeiként külön drukkolok a kalapácsvető Halász Bencének, bízom benne, hogy éremmel térhet haza Tokióból.


Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár korábbi igazgatója

Követni fogom, s leginkább azért, mert különösen problematikus lehet az ismert vírushelyzet miatt. Nem vagyok a legnagyobb sportrajongó, de a vízi sportokat kedvelem, büszke is vagyok úszóinkra, akiktől most is várható néhány érem. az egész magyar csapat pedig 10 olimpiai bajnoki címre is képes lehet.


 

Gyarmati Kálmán, a Kőszegfalvi SE elnöke

Mint sportember, már nagyon várom az ötkarikás játékokat. Jó szereplésre számítok. Nagy kedvencem Hosszú Katinka, aki már korábban is bizonyított. Remélem, hogy ismét sikeres lesz. A japán fővárosban nagy lesz a konkurencia minden sportágban, mégis 5 aranyéremben reménykedem.


 

Károlyné Wagner Elvira, vállalkozó, korábbi válogatott és magyar bajnok tekéző

Nézni fogom a nyári játékokról szóló közvetítéseket, amikor munkám miatt időm engedi. Szeretem az úszást és az atlétikát. Hosszú Katinkának nagyon drukkolok. A magyaroktól tíz aranyérem megnyerését sem tartom lehetetlennek.


 

Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár vezetője

Örömmell várom a játékok kezdetét, számomra ez a sportvilág csúcseseménye. Különösen szorítok úszóinknak, akik már többször bizonyítottak, de a többiektől is jó szereplést várok.  Miután magam is űztem a sportlövészetet, így a lövőkre is nagyobb figyelmet fordítok. Kíváncsi vagyok arra is, hogy milyen lesz ez a zártkapus olimpia, bizonyára a z olimpikonoknak is hiányozni foga zsúfolt lelátó és a buzdítás. Szerintem 9 aranyérmet is nyerhet a magyar csapat.


 

Arnhold Ákos, ruhakereskedő

Nagy sportrajongó vagyok, így számomra evidens, hogy nézem az olimpiát és szurkolok honfitársaimnak. Kedvenceim Szilágyi Áron vívó valamint a férfi vízilabda-válogatott. Úgy vélem, hogy 10 aranyérem is összejöhet a magyar olimpia küldöttségnek.


 

Császár István, szakács

Sportbarátként természetesen nyomon fogom követni az olimpiai játékok versenyeit. Kimondottan kedvenc sportolóm nincs. Magyar emberként minden hazánkat képviselő olimpikonnak szurkolni fogok. Bízom benne, hogy erős, sok klasszist soraiban tudó olimpiai csapatunk 10 aranyérmet is elhoz Tokióból.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére