Olyan idő lesz, hogy ha nem lennének éjszakák, ezt tavasznak hívnák

• 2021. október 20., szerda •
A kellemes, napsütésben gazdag, csapadékmentes őszi idő jellemzi a szerdát is országszerte, ám egyes területeken az erős szél miatt hűvösebbnek érezhetjük majd a hőmérsékletet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Olyan idő lesz, hogy ha nem lennének éjszakák, ezt tavasznak hívnák

Reggel még hideg lesz, ám a vastagabb, szakadozott felhőzet a déli órákban a keleti megyéket is elhagyja, mögötte a nap nagy részében napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat a hőmérséklet.

Este nyugat felől ismét fátyolfelhők sodródnak Magyarország fölé. Az Északi-középhegység térségében helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem lesz.

A délnyugati, déli szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik, de főként a magasabban fekvő részeken viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleten ennél több fokkal alacsonyabb értékek valószínűek. 

Forrás: index.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére