Olvasói panasz: hullik a vakolat az utcára az építési munka közben Szombathelyen

• 2022. augusztus 11., csütörtök •
Ezt is kifogásolja az egyik szombathelyi társasház felújításával kapcsolatosan olvasónk.
Olvasói panasz: hullik a vakolat az utcára az építési munka közben Szombathelyen

Hetek óta zajlik a Szűrcsapó utca 28–34. szám alatti társasház felújítása. Szigetelik és színezik az épület homlokzatát. Örülnek a lakók, hiszen megszépül és energiatakarékosabbá válik a társasház, ingatlanjuk értéke pedig ennek jóvoltából növekedhet. Az örömbe azonban üröm is vegyül. A házban lakó Büki Zoltántól megtudtuk: egy évvel ezelőtt a lakóház közgyűlésén arról kaptak tájékoztatást, hogy az általuk addig befizetett felújítási alapból és banki hitelből lehetőség nyílik az épület rekonstrukciójára.

 Miután egy árajánlatot elfogadott a társasházi közgyűlés, 2021 októberére-novemberére ígérték a munkálatok megkezdését. Ősszel azonban hiába várták, nem kezdődött el a rekonstrukció. 

– Arra hivatkozva, hogy a társasház banki hitelkérelme lassan futott át, a felújítás csak tavasszal indult meg. Amikor elkezdődött a kivitelezés, jelezte a Szova Nzrt. a lakóknak, hogy a cég, amelyik a munkát végzi, költségnövekedésre hivatkozik, és nem tudja azért az összegért befejezni a beruházást, mint amennyiért vállalta – mondta el Büki Zoltán, aki szerint más választásuk nem nagyon volt, elfogadták a helyzetet, a lakóközösség jóváhagyta a magasabb árat, és vállalták a havi mintegy kétezer forintos többletterhet. 

– Addig, amíg az épület hátsó részén folyt a munka, nem volt probléma, ám ahogy átértek a parkoló felőli oldalra, megsokasodtak a panaszok – erről is beszélt Büki Zoltán. – A munkások reggel fél hétkor kezdenek, majd sokszor délután két óra körül eltűnnek. Ennél nagyobb probléma, hogy az állványra nem húztak védőhálót, így a lehulló vakolat és a malteranyag hullik rá az ott álló autókra és arra sétálókra. Kerestük a társasházat kezelő önkormányzati céget, ám egyelőre kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére