Óda a LED lámpához, avagy miért vásárolj te is LED mennyezeti lámpát?!

Szponzorált tartalom (x) • 2021. július 24., szombat •
A hagyományos izzók kora leáldozott, és eljött a LED lámpák ragyogásának kora. Nem vagy elragadtatva tőlük? Segítünk, hogy megtaláld a hozzád illőt és közben elmagyarázzuk, miért jó a LED!
Óda a LED lámpához, avagy miért vásárolj te is LED mennyezeti lámpát?!

Fontos fogalmak a LED lámpák világában

Nem árt, ha már vásárlás előtt képbe kerülsz néhány olyan kifejezéssel, amelyek segítenek neked a választásban. Itt van mindjárt a dimmelhetőség, ami semmit nem mond a színhőmérséklet változtatásáról, ahogy azt sokan hiszik, ellenben azt jelenti, hogy a lámpának szabályozhatod a fényerősségét. Ha szeretnéd, kellemes romantikus hangulatvilágítást kapsz, ha viszont élesen szeretnél látni minden részletet, csak simán feltekered a fényerőt. 

Fontos: elvileg létezik külön kapcsoló a fényerősség szabályozásához, de nem minden LED lámpánál fogod tudni használni, így mielőtt ebbe beruháznál, egyeztess a konkrét lámpa tulajdonságairól az értékesítővel.

És máris következhet egy széles körben ismert fogalom, a színhőmérséklet. A Lightmyhouse.hu mennyezeti lámpái hideg fehér, meleg fehér, valamint neutrális vagy közép fehér színhőmérsékletben kaphatóak. Mind a színhőmérséklet, mind a fényerősség változtatható egy távirányító segítségével az arra alkalmas mennyezeti lámpák esetén.

A lámpa dia az átmérőt jelenti, ovális és kör lámpák esetében használjuk. A watt a teljesítmény mértékegysége. Elvileg minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb a teljesítmény - és ez igaz is a hagyományos lámpákra nézve. A LED lámpák kisebb watt mellett is nagyobb fényerőt produkálnak, így ez a szám esetükben inkább a fogyasztás becslésére használható.

Mivel a LED lámpák kevesebb energiával nagyobb fényt hoznak létre, ezért ez a szám nem mérvadó a hagyományos lámpák teljesítményéhez képest. Erre a lumen vagy fényáram mértéke lesz alkalmas, amely az emberek számára érzékelhető fény mértékét határozza meg. Mielőtt alaposabb elemzésbe mélyednél, annyit megsúgunk, hogy a LED lámpák mindig nyernek ebben a versenyben a hagyományos izzókhoz képest.

Óda a LED lámpához, avagy nézzük az előnyöket!

A LED kisebb fogyasztással produkál nagyobb fényt neked. Működés közben nem fog túlmelegedni, mint a hagyományos izzók. Sokkal hosszabb élettartammal dicsekedhet hagyományos társaihoz képest. Semmilyen szál nem szakad el benne, így rázkódás, ki- és bekapcsolgatás sem fogja tönkretenni. Nem törékeny és kiemelkedő energiahasznosítási tulajdonságainak köszönhetően a LED lámpa sokkal környezettudatosabb választásnak bizonyul a hagyományos lámpákhoz képest.

Ha pedig még ez sem elég, jó, ha tudod, hogy a LED mennyezeti lámpák olyan modern dizájnt, stílust, eleganciát varázsolnak otthonodba, amelynek lehetetlen ellenállni. Ezek a lámpák már nem egyszerű világító testek, és egész nyugodtan felejtsd el a csillárt is abban az értelemben, ahogyan eddig gondoltál rá! A LED mennyezeti lámpák gyönyörű műalkotások és otthonod legszebb díszei lesznek, miközben sokkal több funkcióval bírnak és sokkal tovább élnek, mint ahogy azt eddig megszokhattuk a lámpák esetében. Mire vársz hát?

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére