Óbuda szívében feleannyiért parkolhatunk, mint Szombathely belvárosában

Székely • 2023. június 02., péntek •
Még 2019 szeptemberében nagy dérrel-dúrral megtartott sajtótájékoztatóján - a Kiskar utcai nagy parkoló parkolóautomatánál - jelentette be a baloldali szövetség parkolásgazdálkodási tervét Nemény András, az „Éljen Szombathely!” álcivil szervezet akkori frakcióvezetője és polgármester-jelöltje. Azután – immár hatalomra jutva - mint oly’ sok minden más ígéretéről megfeledkezett erről…
Óbuda szívében feleannyiért parkolhatunk, mint Szombathely belvárosában

A belváros zsúfoltságának csökkentésre hivatkozva jelentette be négy éve, hogy a három parkolási zóna (piros, sárga, zöld) közül a sárga és a zöld zónában két órát ingyen parkolhatnak majd a szombathelyi lakosok, azok, akik jogosultak a Szombathely-kártyára. A parkolás első két órájára ígért ingyenességet és ehhez központilag legyártott, a gépjárművekben elhelyezhető parkolóórákat is beígért. 

Nos, tudjuk, hogy azóta mi történt. Ebben az önkormányzati ciklusban tavaly immár másodszor módosították a fizető parkolási díjakat Neményék. Először 2020. júniusában döntött a közgyűlés baloldali többsége arról, emeli a díjtételeket. Akkor az első díjzónában óránként 320-ról 400 forintra, a másodikban 200-ról 240 forintra, míg a harmadik övezetben 100-ról 120 forintra emelkedtek a parkolási díjak.

Másodszor 2022 augusztus 1-jével emelték meg a parkolási díjakat Szombathelyen. A belvárosban –a megyeszékhelyek közül az egyik legmagasabb áron, óránként 600 forintért várakozhatunk, de a bérletek díja is emelkedett.

Sajnos kétes dicsőség, hogy a parkolási díjak összegét illetően Szombathely viszi a prímet. Tavalyi augusztus 3-ik cikkünkben (https://www.frisss.hu/aktualis/szombathely-te-draga--ketes-elsoseg-a-parkolasi-dijban)  részletesen összehasonlítottuk a megyeszékhelyek parkolási tarifáit. S, hogy nem csak vidéken, hanem még a főváros egyes kerületeiben is olcsóbb parkolás íme , egy újabb példa. Óbuda szívében feleannnyiért, azaz 300 forintért lehet autónkat letenni egy órára , mint nálunk.

közösség

további frisss

lap tetejére