Ő a legtökéletesebb arcú nő

frisss.hu • 2015. október 25., vasárnap •
A szépség tudományának versenyét egy 18 éves brit nő nyerte.
Ő a legtökéletesebb arcú nő

Persze vágnánk rá egyből, a szépség relatív, valaminek a barna, valakinek a szőke haj jön be, másoknak a hosszúkás arc, megint másoknak a kerekebb és ezt folytathatnánk. Sőt az is biztos, hogy senki sem születik hibátlannak, viszont néhány kutató keretek közé szorította a szépség fogalmát, hogy megtalálják a legtökéletesebb női arcot.

Nos, a 18 éves brit győztes, Florence Colgate sem felel meg amúgy az összes kritériumnak, de az összes jelentkező közül ő áll hozzá a legközebb. „Az előírás szerint a pupillák közti távolság pontosan a fülek közti távolság fele kellene hogy legyen, Florence-nél ez a szám 44%. A szem és a száj közti távolság akkor ideális, ha a harmada a hajtövek és az áll közti távolságnak - a győztes lány 32,8%-kal majdnem elérte ezt a számot. Ezek mellett sokat nyom a latban, ha az arc két oldala szimmetrikus, vagy legalábbis alig észrevehetően és kis mértékben tér el egymástól, ahogyan Florence-nél is”. – írj a femina.hu

2009-ben is volt erre egy kísérlet, ott azt állapították meg, hogy a legtökéletesebb női arc Liz Hurley-é, a tanulmány szerint ott a klasszikus szépség titka az, hogy a szemek milyen távol vannak egymástól, de jó ha a pupillák közti távolság kisebb mint az arc fültől fülig mért szélességének a fele.

Aztán lényeges az arcunk hosszúsága is, mert a szemünk és szánk közötti távolságnak nagyobbnak kell lennie, mint arcunk hosszának harmada a hajszéltől az állcsúcsig számítva.

közösség

további frisss

lap tetejére