Nyárias meleg után csütörtöktől lehűlés jön

met.hu • 2020. szeptember 14., hétfő •
Szerdáig tartja magát az anticiklon és az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő - írta előrejelzésében a met.hu.
Nyárias meleg után csütörtöktől lehűlés jön

Kedden még többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Éjszaka néhol párássá válik a levegő, illetve foltokban köd képződhet. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 33 Celsius-fok között valószínű. Jó eséllyel az idei ősz legmagasabb hőmérsékletét is mérhetjük a következő napokban.

Ezt követően hidegfront hoz záporokat, zivatarokat és mintegy 8-10 fokos lehűlést. Ami a részleteket illeti: szerdán is a napsütés lesz túlsúlyban, a Dunántúlon takarhatja több felhő a napot. Hajnalban 10-17, délután 28-32 Celsius-fokot mérhetünk. A légmozgás szinte mindenütt mérsékelt marad.

A legfrissebb számítások szerint csütörtök napközben érkezhet meg északnyugat felől a lehűlést hozó hidegfront záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel. Az ország nyugati felében már ekkor visszaesik a hőmérséklet, délen, délkeleten még 30 fok körül alakulnak a maximumok. Pénteken mindenhová megérkezik a lehűlés, 4-13 fokos minimumokra, 17-22 Celsius-fokos maximumokra számíthatunk, szeles időre van kilátás.

Kép: Gábor Havel Photo, koponyeg.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére