Nógrádi buszsofőr balesetezett, a korlát halálra szúrt egy utast

• 2021. április 30., péntek •
Vádat emeltek egy 69 éves buszsofőrrel szemben, aki egy híd korlátjának ütközött.
Nógrádi buszsofőr balesetezett, a korlát halálra szúrt egy utast

Halálos baleset gondatlan okozása miatt most vádat emeltek egy 69 éves Nógrád megyei buszsofőrrel szemben, aki tavaly novemberben egy híd korlátjának ütközött. A baleset következtében egy csőelem behatolt az utastérbe, ahol egy utast halálosan megsebesített – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vád szerint a sofőr tavaly novemberben Karancslapujtőről Karancsberény felé ment egy menetrend szerint közlekedő busszal. A Dobroda patak feletti hídon 34-36 km/h sebességgel a korlátnak ütközött. Egy vascső a jobb első fényszóró mellett átszakította a busz karosszériáját, és az utastérbe fúródva egy 85 éves férfi mellkasának, nyakának és fejének csapódott. Kórházba szállítását követően a férfi elhunyt.

A balesethez az vezetett, hogy a sofőr nem tudta követni az út egyenes vonalvezetését és az útról letért az út menti területre. Felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozták a büntetlen előéletű és kifogástalan közlekedési előéletű, 1973 óta buszsofőrként dolgozó férfival szemben, továbbá indítványt tettek arra, hogy a 311.849 forint bűnügyi költséget a férfi kifizesse.

Forrás: ripost.hu
Képek: police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére