Nézők előtt fogadja a Falco a Szegedet

• 2021. május 01., szombat •
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége úgy döntött, hogy a bajnokság végjátékát már nem zárt kapuk mögött rendezik meg, azaz korlátozott számban lehetnek nézők a Falco-Vulcano Energia KC szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésén, melyen a Szeged együttesét fogadják a szombathelyiek.
Nézők előtt fogadja a Falco a Szegedet

Határozottan jó hírről számoltak be a sárga-fekete klub illetékesei, ugyanis az egészségügyi helyzet pozitív változásainak köszönhetően – a koronavírus ellen beoltottak száma szombatig eléri a négymilliót – előreláthatólag 1800 szurkoló a helyszínen tekintheti meg az elődöntő első mérkőzését az Aréna Savariában. Ehhez az érdeklődőknek természetesen védettségi igazolványra lesz szükségük, mely arcképes személyazonosító igazolvánnyal, illetve útlevéllel együtt lesz érvényes.

Az pedig akár előre borítékolható, hogy érdemes lesz kilátogatni a derbire, mivel mindkét együttes remek formában várja az összecsapást: a Falco a Körmendet, míg a Szeged a Paksot ejtette ki 3–0-ás győzelemmel a nyolc között. A bajnokság alapszakaszában kétszer találkoztak egymással a küzdő felek. Szombathelyen hosszabbítás után nyert 95–93-ra Gasper Okorn együttese, míg a Tisza-parti nagyvárosban 83–71 volt a vasiak javára. Így egyértelműen a sárga-feketék tűnnek esélyesebbnek.

Aki szeretne jegyet vásárolni a május 1-én szombaton 18 órakor kezdődő derbire, az a mai napon 15 órától online teheti meg. Holnap pedig délután fél 5-kor nyitnak ki a jegypénztárak. Természetesen abban az esetben, ha ma nem fogy el elővételben az összes belépő.

A hétvégén a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata is pályára lép. A tabella 10. helyén tanyázó vasi zöld-fehérek a sereghajtó, már lényegében kiesett DEAC gárdáját fogadják a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. Az összecsapás május 2-án vasárnap 17 órakor Oláh Gábor játékvezető sípszavára kezdődik majd a Rohonci úti stadionban. Arról még nincsenek hivatalos információk, hogy nézők előtt rendezik-e a mérkőzést.  

 

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére