Németországban is engedélyezték a harmadik oltást

• 2021. augusztus 03., kedd •
Németországban szeptembertől kaphatják meg a koronavírus elleni harmadik védőoltást a különböző egészségügyi rizikócsoportokhoz tartozó emberek – erről döntöttek hétfőn a német tartományi egészségügyi miniszterek a szövetségi kormánnyal egyeztetve Berlinben.
Németországban is engedélyezték a harmadik oltást

Klaus Holetschek bajor egészségügyi miniszter szerint a többi között mobil oltási csapatokat alkalmaznának az idősotthonokban, illetve gondozóintézményekben, hogy a kockázati csoportokba tartozó emberek megkapják frissítő oltásukat. Mint mondta, ebbe a körbe tartoznak a nagyon idős emberek, illetve azok, akiknek gyenge az immunrendszerük.    

A tizenkettő és tizenhét év közötti korosztály beoltási lehetőségeit is kiterjesztik az iskolakezdés előtt,

így országosan elérhetővé teszik számukra a vakcinákat egyebek között az oltási központokban, háziorvosi rendelőkben és iskolákban. Ennek előfeltétele a megfelelő orvosi tájékoztatás, illetve a szülői, vagy gondviselői engedély.    

Holetschek hangsúlyozta, hogy a gyerekek esetében a Pfizer/BioNTech-, illetve a Moderna-vakcinákkal fognak oltani.    

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már májusban engedélyezte a Pfizer/BioNTech oltóanyagát 12 éven felüliek számára, illetve néhány napja ugyanezt az engedélyt megadta a Moderna-vakcina számára is. A németországi úgynevezett állandó oltási bizottság (STIKO) ugyanakkor a politikai nyomás ellenére eddig általánosságban nem javasolta a gyerekek beoltását, kivételt ez alól a krónikus betegségekben szenvedők képeznek, akik esetében súlyosabb lefolyású lehet a koronavírus okozta Covid-19 betegség. A német egészségügyi tárca adatai szerint eddig 900 ezer, 12 és 17 év közötti gyerek kapta meg az oltást.


Forrás: MTI
Kép: MTI/AP/dpa/Fabian Sommer

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére