Németh Zsolt: Az atlétikai élet mostohagyerekei vagyunk

• 2020. július 29., szerda •
A Dobó SE edzője a gyulaimemorial.hu-nak nyilatkozta ezt a közelgő Gyulai István Memoriallal kapcsolatban. A hosszabb lélegzetvételű interjúban szó esik mások mellett Pars Krisztiánról, Halász Bencéről, és Gyurátz Rékáról is.
Németh Zsolt: Az atlétikai élet mostohagyerekei vagyunk

Jubileumi lesz az idei Gyulai István Memorial, hiszen augusztus 19-én 10. alkalommal gyűlnek össze az atlétika legjobbjai. Olyan világsztárokat láthat a közönség, akiket jóformán csak a televízión vagy az interneten keresztül tudnak nyomon követni.  
- A kalapácsvetők mezőnyében mindenki nagyon jó viszonyban volt és van egymással. Ez talán abból is adódik, hogy a kalapácsvetés minden szempontból – szerencsére a Gyulai István Memorialon éppen pozitívan – diszkriminálva van. Az atlétikai élet mostohagyerekei vagyunk, így nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy haragban legyünk egymással - fogalmazott a portálnak Németh Zsolt.

Az idei Memorialnak lesz egy nagy visszatérője is a londoni olimpiai bajnok férfi kalapácsvető személyében. A Dobó SE edzője szerint Pars Krisztián – térdműtétje után – megpróbál újra a nemzetközi élmezőnybe jutni. Ehhez neki még kapóra is jött az olimpiai játékok halasztása, így nem kellett siettetni a rehabilitációját. 38 évesen már minden lépésre sokszorosan oda kell figyelni, hiszen egy újabb komoly sérülés már beláthatatlan következményekkel járna. Abban bízik, hogy a Memorialon meg tudja közelíteni majd tavalyi legjobbját (75,97 m), vagy akár túl is szárnyalja azt.

Halász Bence egyre közelebb a 80 méteres álomhatárhoz, a kérdés csak az, meglesz-e a várva várt nagy dobás Székesfehérváron.
– Bencében benne van a 80 méter, bármikor képes arra, hogy túldobja. Ám aki már dobott ekkorát, az nagyon jól tudja, hogy ehhez mindennek klappolnia kell. Rengeteget dolgozott ebben az évben is, mindenben sokat fejlődött. A felkészülés sajnos elég zaklatott volt, és az elmaradó versenyek miatt szinte havonta újra kellett gondolni az eltervezett munkát. A legjobb formát az augusztusi időszakra és szeptember elejére terveztük. Reméljük, így is lesz! - bizakodott Németh Zsolt.

Ami pedig Gyurátz Rékát illeti, hasonlóan Pars Krisztiánhoz neki is jól jött az olimpia elnapolása, hiszen - bár zsebben a tokiói kvóta - bele kell erősödnie a felnőtt mezőnybe. Németh Zsolt úgy látja, jól halad Réka felkészülése, idén is túl van már a 70 méteren, és a késői versenyszezonban biztosan sokat javul még. Szerencsés esetben akár az országos csúcs is veszélybe kerülhet.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére