Nemes gesztus Lisszabonban a Hali futsalosaitól

hv • 2021. december 01., szerda •
Mint közismert a Haladás futsalcsapata - óriási meglepetésre bejutott az UEFA futsal Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé. A nagy megmérettetés előtt arra is szakítottak időt, hogy megkoszorúzzák a Benfica két magyarjának emlékszobrát.
Nemes gesztus Lisszabonban a Hali futsalosaitól

Ma este 21 órakor, Lisszabonban az elitkör D csoportjában a házigazda, nagy múltú Benfica ellen kezdik meg szereplésüket. A szombathelyi fiúk tegnap ellátogattak az Estadio de Luzba, azaz  a Fény Stadionjába. A Benfica otthonában felkeresték a klub múzeumát, ahol bepillantást nyerhettek a 2-szeres BEK-győztes, 37-szeres portugál bajnok gazdag történelmébe. Nagyszerű és szívet melengető gesztusként programjuk végén két magyar legenda előtt rótták le tiszteletüket. Egyikük a 25-szörös magyar válogatott, 2004-ben tragikusan fiatalon, 25 éves korában elhunyt, Fehér Miklós. Ő a Benfica Vitória elleni bajnoki meccsén esett össze és hunyt el. A másik a világhírű magyar edző, Guttmann Béla, akivel 1961-ben és 1962-ben hódították el a legrangosabb európai kupát, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a mai BL elődjét.  


Ami pedig a futsal BL-kör illeti, a mai találkozó után holnap a spanyol Levantéval, majd december 4-én, szombaton az ukrán bajnok Uragannal csapnak össze a zöld-fehérek.


Fotók: HVSE Facebook oldala
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére