Nemény András rájött, mi a dolga

Petya • 2021. november 30., kedd •
Múlt héten még Hende Csabát küldte volna maga helyett pénzt kérni, mostanra megvilágosodott: neki magának kell mennie a többi polgármesterrel együtt. Nagyon helyes következtetés. Más ugyanis nem mehet el helyette.
Nemény András rájött, mi a dolga

Vita zajlott a közgyűlésben a múlt héten arról, hogy mennyi a kiadás, és mennyi a bevétel a szombathelyi önkormányzatban. A bevétel csökkent, Nemény pedig többet költött. Közgazdaságilag ez nem jó ómen, sőt még a Puskás Tivadar által felhalmozott tartalékot, a város rossz időkre eltett 13 milliárdját is elköltötte egyes rossznyelvek szerint.

Adódott a következtetés – küldjék el a Hende Csabát pénzt kérni. Így fogalmaztak: „felkérik Hende Csaba országgyűlési képviselőt, járjon közbe, hogy Szombathely legalább annyi kormányzati támogatást kapjon, mint a szomszédos, fideszes vezetésű megyejogú városok” .

Ami azt illeti, ez egy lehetetlen küldetés, az országgyűlési képviselő ugyanis ebben a kérdésben nem tud eljárni. Ugyanis az országgyűlési képviselő nem küldönc. El tud járni viszont a polgármester, sőt tud neki ebben segíteni a képviselő. Mindenkinek megvan a szerepe. 

De nézzük csak, együtt mit eszeltek ki egy nappal később a Megyei Jogú Városok Szövetségében!Idézzük Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét:

„Komoly sikert értünk el a Megyei Jogú Városok Szövetségében!
Dr. Nemény András szombathelyi polgármester-társammal amellett érveltünk, hogy a 23 megyei jogú város polgármestereivel közösen dolgozzunk ki egy javaslatot, melyben az infláció emelkedés, az iparűzési adó kiesés, az energiaárak és a bérfejlesztés okozta többletforrás igény kompenzációját kérjük a kormánytól.
A pártpolitikán felülálló módon még a szövetségen belül többségben lévő kormánypárti polgármesterek is támogatták a kezdeményezésünket, így hamarosan elkészül a javaslat.”

Röviden tehát, megszületett a valódi megoldás: a polgármesterek készítenek közösen egy javaslatot, s elmennek a kormányhoz – ebben segítségükre lehet az országgyűlési képviselő –, aztán a kormány dönt. 

Ennyire egyszerű ez...
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére