Nem lesz szombathelyi birkózó az olimpián

• 2021. május 07., péntek •
Nem sikerült kvótát szerezniük a Haladás VSE birkózóinak, így ifjabb Veréb István és Ligeti Dániel sem lesz ott Tokióban az ötkarikás játékokon. Utóbbit csupán egyetlen pont választotta el a nagy bravúrtól.
Nem lesz szombathelyi birkózó az olimpián

Szófiában volt az utolsó lehetőségük a sportág magyar versenyzőinek arra, hogy kiharcolják az olimpiai részvétel jogát. Az úgynevezett világkvalifikáción súlycsoportonként a két döntős juthatott a Japánba szóló „repülőjegyhez”.

A magyarok indulók között ott volt a Haladás VSE két szabadfogású válogatottja, ifjabb Veréb István és Ligeti Dániel is.

„Jimmy” a 86 kilogrammosok selejtezőjében 3–2-re legyőzte a görög Szavvoludiszt, majd a legjobb 16 között 6–1-re verte a tadzsik Kodirovot. A negyeddöntőben viszont nagyon simán, technikai tussal kikapott a világbajnoki ezüstérmes japán Takatanitól, így búcsúzott az ötkarikás álmaitól.

Ligeti Dani ellenben jóval nagyobb esélyt szalasztott el. A 125 kilósok között versenyző szombathelyi birkózó a Puerto Ricó-i Merelli, valamint az üzbég Nurmuhamedov legyőzésével bejutott az elődöntőbe, ahol az orosz Kozirjovval meccselt az olimpiai kvótáért. Sajnos a mérkőzést óriási küzdelemben 3–2-re az Eb-ezüstérmes ellenfél nyerte, így ő lehet ott Tokióban.

A szófiai szereplés azt jelenti, hogy ezúttal nem lesz Haladás-birkózó az olimpián, pedig 2004 óta ez nem fordult elő.