Nem kíméli a COVID a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságot

sd • 2020. november 30., hétfő •
Igaz, az SZKKA talán az egyik legkevésbé érintett csapat a járványhelyzetben, ám ennek ellenére a szombathelyi lányok november 4-e óta nem vívtak bajnokit, és úgy néz ki, december 30-ig már nem is fognak.
Nem kíméli a COVID a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságot

Ha nem lenne járványhelyzet, most akkor is szünetelne a K&H Női Kézilabda Liga, mivel december 3. és 20. között Dánia ad otthont a női kézilabda Eb-nek. Öröm az ürömben, hogy a szombathelyi kézilabda klub 2 játékosát is behívták a szerb nemzeti válogatottba, nevezetesen a több mint 100-szoros válogatott klasszis kapust, Katarina Tomasevicset, aki évek óta alapembere a szerb válogatottnak, 2013-ban világbajnoki ezüstérmet is szerzett. A nyáron igazolt átlövő, Marija Agbaba pedig a Szombathelyen töltött féléve után először kapott meghívót a szerb válogatottba, így ő is tagja a világversenyre utazó keretnek.

- A tervek szerint az kontinensviadal után folytatódik a hazai bajnokság december 30-án az MTK ellen, és várhatóan januártól egy teljesen más szisztéma szerint zajlanak tovább a női élvonal küzdelmei, de ennek pontos menetét még nem lehet tudni. Elsődleges feladat a mérkőzések pótlása lesz, hiszen rengeteg meccs maradt el, tehát a január-február minden bizonnyal majd erről szól - tájékoztatta lapunkat Marosán György vezetőedző, hozzátéve, hogy eddig szerencsére az SZKKA-t elkerülte a vírus. A szombathelyiek mérkőzéseit általában az ellenfelek miatt kellett elnapolni.   

Nincs könnyű helyzetben a vasiak trénere, hiszen a legnehezebb feladat most a motiváció megtartása, fenntartása a lányokban.
- Gondolj bele, készülsz egy meccsre, majd közlik, hogy elmarad. Aztán ugyanúgy készülsz a következőre is, majd kiderül, hogy azt is el kell napolni. Ez a csapatot mentálisan érinti, az edzői stábot meg oly módon, hogy egyszerűen nem lehet tervezni. Arról már régen letettem, hogy havi edzésterveket készítsek, hiszen a hetit sem mindig sikerül kivitelezni. Ehhez kellett idomulni. Hogy hogyan tudom megtartani a pozitív mentalitásomat? Mások sokkal nagyobb problémákkal néznek szembe nap mint nap, erősnek kell lennünk mentálisan, és amikor vége lesz ennek az egésznek, talán még értékesebb emberekké tudunk válni ezáltal - fogalmazott Marosán György, akinek jóformán csak egy valami hiányzik, az adrenalin, az a felfokozott versenyszellem, amit csak a mérkőzések adhatnak meg számára.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére