Nem fizettek a Fő tér használatáért Ungár és Karácsony látogatásakor

v • 2021. augusztus 04., szerda •
Sem a közvetítésért, sem a Fő térért nem fizetett Ungár Péter és Karácsony Gergely. Az önkormányzat szerint egyáltalán nem probléma, hogy ingyen volt a kampányrendezvény.
Nem fizettek a Fő tér használatáért Ungár és Karácsony látogatásakor

Sokakban felháborodást váltott ki, hogy több millió forintba került Ungár Péter és Karácsony Gergely szombathelyi kampánylátogatása. A számítások szerint akár hatmillió forintot is kóstálhatott a rendezvény. Most viszont az is kiderült, hogy sem a közterület bérléséért, sem a városi televízió online közvetítéséért nem fizettek egy fillért sem.

Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője fordult a Városházához adatigényléssel, melyben arra volt kíváncsi, mennyi pénzt fizetett az ellenzéki szervezőcsapat a Fő tér használatáért.

Fizetett-e a rendezvény szervezője közterület-használati díjat a Fő térért? – tette fel a kérdést a fideszes frakcióvezető, melyre Kéner Balázs, a polgármester sajtóreferense válaszolt. Mint írta, politikai rendezvény esetén a gyülekezési törvény hatályos rendelkezései alapján a rendőrség adta meg az engedélyt, illetve biztosította a helyszínt. Ennek értelmében nem kellett közterület-használati díjat fizetniük a szervezőknek.

Felmerül a kérdés, hogy ez esetben ki fizette a rendezvény áramköltségeit, illetve vajon ha egy vállalkozó kimenne árulni a portékáit a Fő térre, azt is ingyen tehetné-e. (Karácsony Gergely és Ungár Péter is egy-egy portéka, csak nehezebb őket eladni.)

Az sem világos, hogy a Szombathelyi Televízió miért közvetítette Facebook-oldalán a kampányeseményt. Ezt még Czeglédy Csaba, az ellenzéki előválasztás másik jelöltje is szóvá tette egy kommentben. Nemény Andrásék erre a kérdésre válaszolva elismerték, hogy egyetlen fillért sem fizettek a tévének a közvetítésért. Szerintük a politikai rendezvények közvetítése a televízió alapfeladatainak részét képezi.

A fentiekből világosan látszik, hogy Nemény Andrásék lelkiismeret-furdalás nélkül adják használatba a város értékeit budapesti politikusoknak. A kampányban még ingyen wifit, villamost ígértek, mára azonban csak a heti ellenzéki látogatók maradtak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére