Nem egy, nem kettő, hanem három miniszterelnök-jelölt-jelölt járt Szombathelyen szombaton!

Petya • 2021. szeptember 27., hétfő •
Úgy látszik, az ellenzék szerint a szombathelyiek leghőbb vágya, hogy minél több miniszterelnök-jelölt-jelölt jelenjen meg egy nap. S teljesítették is a kívánságot, nemcsak Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter, hanem Karácsony Gergely is megjelent a Nyugat királynőjének is nevezett városban. Egy igazi ellenzéki tehát nem érheti be egy miniszterelnök-jelölt-jelölttel, kell neki kettő, mit kettő, három!
Nem egy, nem kettő, hanem három miniszterelnök-jelölt-jelölt járt Szombathelyen szombaton!

A jelöltekről aztán a kritikus média helyi zászlóshajója, a nyugat.hu olyan mámorítóan objektíven számol be, hogy - számoltam - egyetlen valódi "rázós" kérdést sem sikerült feltenniük. Egyiküknek sem. Ez aztán azt eredményezi, hogy a kedves ellenzéki olvasó fejében akár az a képlet is kialakulhat, hogy bármelyikük tökéletes.

A helyzet ugyanakkor az, hogy nagy szerencsénk van, mert lesz még egy kör ellenzéki előválasztás, mégpedig csak a miniszterelnök-jelölt-jelöltek között, ahol az akkor már csak 3 megmaradt jelölt között zajlik majd a küzdelem.

Ez lesz az úgynevezett "Hegylakó" forduló, amit úgy jellemezhetünk majd, hogy "csak egy maradhat". 

Azt azért érdemes lenne a jelöltek hitelességéről elmondani, hogy Karácsony Gergely, aki Zugló polgármestere volt 5 évig, és Tóth Csabát minimum 7 éve ismeri, a következőképp nyilatkozott 2 hete: "Tóth Csaba igazi harcos". Majd leszavazott az előválasztáson csütörtökön. Ezek után pénteken kijelentette, hogy mégsem támogatja Don Tóth Csabát. Ezt a sajtóban megjelent hírek persze alátámasztották, ám megjegyzem: az előző hét év alatt nyilván nem jutott neki eszébe semmi terhelő a jelöltről.

Ugyanilyen kiszámíthatatlan volt Ipkovich jelölésének a visszavonása is, amikor kijelentették fent, hogy egyezséget kötnek a szocik a Momentummal. Majd egy nappal később, a vita előtt pár perccel közölték Gyuri bácsival, hogy mégsem indul.

Ungár Pétert ugyanez a társaság támogatja, az MSZP-Párbeszéd-LMP,

nos azt a jelöltet, akinek a saját bemutatkozása így kezdődik a telex.hu videóján (meg mindenhol): budai, homoszexuális.

Ezt értjük, mindezekkel semmi baj, de ahogy a három miniszterelnök-jelölttel kapcsolatban is felmerül a logikus kérdés: mégis mit keres Szombathelyen?

 

Kép forrása: Ungár Péter Facebook-oldala

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére