„Nem akarok közösséget vállalni vele” - Elon Musk transznemű fia kérelmet nyújtott be neve megváltoztatására

• 2022. június 22., szerda •
XAVIER ALEXANDER MUSK INKÁBB VIVIAN JENNA WILSON AKAR LENNI
„Nem akarok közösséget vállalni vele” - Elon Musk transznemű fia kérelmet nyújtott be neve megváltoztatására

Elon Musk transznemű lánya, Xavier Alexander Musk névváltoztatást kérelmezett, mivel nem akar apjához kötődni még a nevével sem. 
A Tesla-vezér lánya úgy fogalmazott:

„már nem élek a biológiai apámmal, és nem kívánok semmilyen módon, vagy formában rokonságban állni vele"

A névváltoztatásra és a női születési anyakönyvi kivonatra vonatkozó kérelmet a Los Angeles megyei felsőbíróságon Santa Monicában nyújtották be.

A születésekor Xavier Alexander Musk névre keresztelt biológiai fiú azonnal kérelmezte a névváltozást, ahogy betöltötte 18. életévét. A PlainSite.org oldalon online elérhető bírósági dokumentumok szerint azt kérte a bíróságtól, hogy jegyezzék be új, női nevét és változtassák meg irataiban szereplő férfi nemet női nemre. 

Xavier Alexander Musk édesanyja Justine Wilson, aki 2008-ban vált el Musk-tól. A transzgender lány nevét Vivian Jenna Wilsonra akarja változtatni.

Nem volt további magyarázat a transznemű lány és apja, a Tesla és SpaceX -vezér közötti éles ellentétre. Sem a Muskot képviselő ügyvéd, sem a Tesla médiaosztálya nem reagált még az ügyre.

Az év elején Musk úgy nyilatkozott, hogy támogatja az amerikai Republikánus Pártot, amelynek választott képviselői egy sor olyan jogszabályt támogatnak, amelyek korlátoznák a transzneműek jogait az ország államaiban - akár ez is állhatott a fiatal radikális döntése mögött – írja a Sky News. 

Forrás: hetek/Sky News 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére