Nehéz szülés volt

sd • 2020. szeptember 07., hétfő •
Komoly harcban, hátrányból fordítva verte a Haladás NB I-es futsalcsapata a dunaújvárosi gárdát.
Nehéz szülés volt

Nagy iramban, ellentmondást nem tűrően kezdett Juanra legénysége első hazai bajnokiján. Kis híján a vendégek csapatkapitánya szerzett vezetést a hazaiaknak, mentése azonban milliméterekkel ment el a kapufa mellett. Rendkívül aktív volt a Haladás bal oldala, a legtöbb támadás ott futott. Dróth több ízben is vezetést szerezhetett volna a zöld-fehéreknek, de rendre célt tévesztett, minden ígéretes labdát kapu fölé emelt az első 10 percben. Vas szemet gyönyörködtető szólója is gólt érdemelt volna, Reveland azonban a helyén volt. Elvétve jutott el a Dunaferr Alaszticsig, előre vágott labdáik pedig elvesztek a semmibe. Nagyon érett a Hali-gól, ami nehezen akart megszületni. Az első félidő derekán némiképp visszaesett a hazaiak irama, sok labdát elszórtak Dróthék, aminek a 11. percben kis híján Dunaferr-gól lett a vége, Montero kemény lövését azonban Alasztics szépen hárította. Jött a válasz a túloldalon kapufa formájában. 17. perc: Dróth adott szépen középre Hajmási fejét keresve, a Hali 10-ese azonban milliméterekkel ugyan, de elvétette a fejest, ami így a kapufa mellé csavarodott. 45 másodperccel a félidő vége előtt Östör Martin révén az előny a Dunaferrnél, egy szabadrúgás variáció végén gurított finoman Alasztics kapujának rövid alsó sarkába. Így szünetre 0:1-nél vonultak a felek nem kis meglepetésre.

56 másodpercre volt szüksége a Haladásnak az egyenlítésre: a középen megjátszott Dróth gurította le a labdát az érkező Vas elé, aki kíméletlenül kilőtte a hosszú alsót - 1:1! Ismét 1000-es fordulatszámon pörgött a Szombathely, nagyon meg akarta fordítani a meccset a vasi alakulat. Egy Montero-meglódulás azonban majdnem újabb újvárosi találatot eredményezett.
6 perc elteltével vészkapus taktikára váltottak a vendégek, pedig még mindig csak 1:1 volt az állás. Szemmel láthatóan tanácstalanná vált a Haladás, csak nézték, ahogy adogat a Dunaferr. Sipos elégelte meg ezt, labdát szerzett, kapura tört oldalról, estében azonban kapufára pöccintett, ám a kipattanóra is ő eszmélt legkorábban, majd a kapuba bombázott - 2:1 ide! A 32. percben Milos hámozta át magát őrzőjén, és kissé önző módon passz helyett lőtt, és milyen jól tette, hisz 3:1-re módosította az állást, ezzel már 2-vel ment a Hali. Több találat már nem született a találkozón, nem adta magát egykönnyen a Dunaferr. A végeredmény: Haladás - Dunaferr 3:1.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére