Néhány érdekesség, amit még talán te sem tudtál a LEGO-ról

szponzorált tartalom (x) • 2020. október 12., hétfő •
A LEGO egy örök klasszikus, ami sosem megy ki a divatból, és mindig előszeretettel játszanak vele a gyerekek. Ez köszönhető a sokszínűségének és a strapabíróságának. Hiszen rengeteg dolgot játszhatunk velük, és sok-sok éven keresztül használhatjuk őket. Következő cikkünkben néhány érdekességet osztunk meg a LEGO-ról.
Néhány érdekesség, amit még talán te sem tudtál a LEGO-ról

Kezdetektől napjainkig

Ma már furcsán hangzik, ha fából készült LEGO-ra gondolunk, pedig a legelső darabokat nem műanyagból, hanem fából készítették. Ezekből az elemekből kezdetben járműveket, autót, repülőgépet, vonatot készíthettek a gyerekek. Később pedig megjelentek kész figurák is, amelyek segítségével történeteket játszhattak el az apróságok.

Az alkotók számára már a kezdetektől fogva az elsődleges szempont az volt, hogy a játék hosszú ideig tartós maradjon. Ezért fontos volt számukra a faanyag fajtája és minősége is. Kizárólag hosszú ideig szárított és jól megmunkált bükkfából készítették a LEGO-kat, majd később ezt váltotta fel 1949-ben a műanyag. Viszont a sikerük évtizedek után is töretlen. A LEGO elemek generációról generációra öröklődnek, ami szintén azt bizonyítja, hogy rendkívül időtálló játékról beszélünk. Továbbá az elemek az évtizedek során nem sokat változtak, így egy-egy újonnan vásárolt elem kiválóan passzolhat egy régebbi készlethez.

Mára a LEGO is bekapcsolódott a fenntarthatóságra való törekvésbe, így a műanyag csomagolás helyett papírcsomagolást alkalmaznak, ezzel óva környezetünket.

Kiválóan fejleszt

Már az óvodáskorban is nagy hangsúlyt kell fektetni a különféle képességek fejlesztésére, hiszen mindez hozzájárul ahhoz, hogy a gyermek az iskolában könnyebben boldoguljon. Ennek érdekében már az óvodában is rengeteg olyan játékot kipróbálnak, amelyek elősegítik a képességeik fejlesztését. Ilyen többek között a LEGO is. Ha még nem sikerült beszerezni otthonra egy készletet, vagy csak bővítenéd a meglévőt, válogass kedvedre a Játékligetnél kapható LEGO termékek között!

Talán nem is gondolnád, hogy ez az egyszerű játék mennyi képességet tud fejleszteni. Amellett, hogy a gyermek remekül szórakozik, a játék közben az építőelemeknek köszönhetően fejlődik a térlátása, a finommotorikája, valamint képes lesz a játék során felmerülő problémákat felismerni, amelyeket az elemek rakosgatásával fog megoldani. A járművek építésével pedig fejlődik a kreativitásuk, és természetesen az együttműködési képesség is, hiszen a gyerekek gyakran építenek közösen.

Ha pedig már elkészült az összes vonat, autó, kerítés, ház vagy bármi más, következhet egy általuk kitalált történet eljátszása. Mindez nem csupán a kreativitást, de a szókincset is remekül fejleszti, ami minden korban rendkívül fontos. Így tehát a LEGO elemekkel történő játék során nem csupán jó élményeket szerez a gyerek, hanem rengeteget tanul is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére