Négy játékosával hosszabbított szerződést a Haladás

sd • 2020. június 05., péntek •
Séllei Árpád pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre is Haladás-mezben kergeti a labdát Devecseri Szilárd, Tóth Dávid, Farkas Balázs és Verpecz István, akiket továbbra is Mátyus János dirigál.
Négy játékosával hosszabbított szerződést a Haladás

A csonka tavaszi idény ugyan rengeteg kérdőjelet hagyott maga után, egy azonban tisztán látszott, ezt a csapatot érdemes egyben tartani, és ezért mindent el is követett az ügyvezető. Séllei Árpád elmondta, hogy az érintettekkel viszonylag könnyedén sikerült dűlőre jutni, és a biztató tavaszi teljesítményt - reméli - egy még jobb nyári, majd őszi követi.

Mátyus János felidézte a januári szurkolói ankétot, ami közel sem volt olyan derűs, mint a mostani sajtótájékoztató. Akkor sokkal nehezebb helyzetben volt a csapat, ám néhány hónappal később már elmondható, hogy a kitűzött legfőbb célt teljesítette a gárda, azaz meg tudta tartani NB II-es tagságát. Mátyus János megköszönte a szurkolóknak és a helyi sajtó munkatársainak a bizalmát.
- Nagyon boldog vagyok, hogy Séllei Árpádtól kaptam egy új szerződést, ami 3 évre szól, büszke vagyok arra, hogy a Szombathelyi Haladás edzője lehetek, és bízom abban, hogy még legalább 3 évig boldogítjuk egymást. Hosszabb felkészülési időszak elé nézünk a télivel ellentétben, ez a szurkolóknak kevésbé, de nekünk annál jobb hír, hiszen alaposabban fel tudunk készülni a következő szezonra. Azt nem tudom garantálni, hogy a tavaszi produkciónkhoz hasonlóan mindig veretlenek maradunk, de bízom benne, hogy a kitűzött célt ezúttal is teljesítjük majd.  

Mi a kitűzött cél? - érkezett a kérdés a sajtó részéről, amit Séllei Árpád válaszolt meg. Az ügyvezető elvárása, hogy stabil középcsapattá váljon a Hali a másodosztályban. Az eseményen megjelent játékosok - Devecseri Szilárd, Tóth Dávid, Farkas Balázs, Verpecz István - a sajtó képviselői előtt vésték alá új kontraktusukat.

Farkas Balázs az utolsó utáni pillanatban érkezett a vasi megyeszékhelyre, nagyon hamar sikerült beilleszkednie a csapatba. Meglátása szerint az elmúlt időszakban elért szép eredmények összekovácsolták az együttest, örömét fejezte ki, hogy a jövőben is számol vele a klubvezetés.

- Rendkívül boldog vagyok, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy a Haladásban akarok jövőre is játszani. Nekem ez a klub segítő kezet nyújtott akkor, amikor már hosszú ideje csapat nélkül tengődtem. Azt gondolom, hogy ezt részben már sikerült meghálálnom a rutinommal és a kapuban nyújtott teljesítményemmel. Ezzel együtt megbizonyosodhattam arról is, amit már sokszor hallottam Szombathelyről, hogy milyen jó itt focizni, hiszen népes szurkolótábor látogatja rendszeresen a mérkőzéseket. Ezáltal a hazai találkozóinkon úgy éreztem magam az atmoszféra miatt, mintha az NB I-ben játszanánk. Ami nekem a legfontosabb volt, az az, hogy érezzem magamon a vezetőség, a stáb és a játékosok bizalmát, ezért aztán örömmel újítottam meg a szerződésem. Ennek a csapatnak jövőre nem hátrafelé, hanem előre kell tekintenie a tabellán - fogalmazott Verpecz István.

Devecseri Szilárd és Tóth Dávid stabilitást adott tavasszal a Haladás hátsó alakzatának. Mindkét játékos Haladás-nevelés, ezért is vették nagy örömmel a hosszú távú elköteleződést, és az előttük szólókhoz hasonlóan ők is azt szeretnék, hogy a csapat minél előkelőbb helyen végezzen a következő idényben.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére