Mutatós térkő, virágágyás és játszótér – egy szép kert hozzávalói

szponzorált tartalom (x) • 2021. június 10., csütörtök •
Az esős tavasz után nagy erőkkel látnak hozzá kertjük csinosításához a szombathelyiek, de idén a nagyobb átalakításoknak is kedvez a támogatott otthonfelújítási program. Megtelnek a kertépítés alapanyagait és eszközeit kínáló kereskedések, pezseg az élet a Söptei út mellett található Natura Kert - Verasztó és Társa Kft. telephelyén is.
Mutatós térkő, virágágyás és játszótér – egy szép kert hozzávalói

Húsz év alatt nagy utat járt be a Verasztó és Társa Kft. Ahogy az ügyvezetőtől megtudtuk: a kis családi vállalkozásként indult cég mára több gyártó – a Nortene, a Scherf és a Barabás és a Viastein  – VIP partnerévé nőtte ki magát. Egyiküknél tavaly az év kereskedője címet is bezsebelték. Nemcsak magánszemélyeket, hanem viszonteladókat is kiszolgálnak, komplett boltok feltöltésében vesznek részt.

 

Fa helyett fém

Változik a gyártói szemlélet, és változnak a vevői igények is, és persze a körülmények is alakítják a kínálatot. – Amíg korábban a kerti kisház csak fából készülhetett, újabban egyre többen keresik a fémből előállított verziót.

Praktikus, mert időtálló, nem kell festeni sem, ellenáll az UV-sugárzásnak.

Az pedig, hogy a fém mint alapanyag egyre elterjedtebb ennél a terméknél, annak is köszönhető, hogy egyszerűen kevés a rendelkezésre álló fa, ráadásul romlik a minősége – avatott be Verasztó Attila tulajdonos a kínálat változásának hátterébe.

 

A fenntarthatóság is szempont

Új, korszerű alapanyagként megjelent az újrahasznosított műanyag. Cölöpök és különböző elemek készülnek belőle, amelyeket sokféleképpen fel lehet használni: magaságyáshoz, homokozóhoz, kerítéshez is megfelelő. – Gyakorlatilag helyettesíthető vele a fa. Külföldön már nagyobb arányban alkalmazzák, itthon mi kaptuk meg a teljes nyugati régió ellátásának lehetőségét a győri gyártótól. Korábban nem dolgoztak magyar piacra, de a hazai vásárlók részéről is

egyre inkább megjelenik az az igény, hogy fenntartható módon alakítsák ki a kertjüket,

így már nálunk is keresett – mutatott rá a tulajdonos.

 

Minőség, elégedettség

Termékpalettájuk egyre szélesebb, ma már leginkább a térkő, a külső és belső burkolatok, illetve a díszkavics miatt keresik őket. Ahogy más terméktípusoknál, ezeknél is a minőséget tartják szem előtt.

– Az a célunk, hogy ha kiszolgáltunk egy vevőt, jó minőséget kapjon, elégedetten menjen haza, és jöjjön vissza

– mondta Verasztó Attila. A kisházakon, játszótérelemeken, térköveken, grillező és sütőhelyeken, padokon kívül sok minden van náluk, még virágláda, virágföld, kéreg, szegély, árnyékoló és dekornád is. Népszerű a vevők körében a díszkavics, amit már talajtakarónak is gyakrabban visznek a kéregnél. Kisebb-nagyobb kiszerelések egyaránt megtalálhatóak a Söptei úti telephelyükön, van közöttük olyan, amely kerítésnek való, vagy tavakban mutat jól, és van, ami a növények alá, ház mellé ajánlott, sőt olyan is akad, amelyik fényesre lakkozott, és rendkívül látványos.

 

Fontos a tervezés

Azt is megtudtuk, hogyan érdemes elindulni vásárolni. – Az a legjobb, ha valaki előre átgondolja és megtervezi a kertet, még akkor is, ha nem egyszerre végez el minden munkát. Tudni érdemes előre, hogy minek hol lesz a helye, a játszótéren milyen elemekre lesz szükség, és minden be lehet szerezni fokozatosan – adott tanácsot a tulajdonos azoknak, akik az 5000 négyzetméteren működő családi vállalkozásnál szereznék be a szép kert hozzávalóit.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére