Molnárnak mennie kell? - büntetést kapott a Vasivíz Zrt.

vaol.hu • 2020. május 28., csütörtök •
Másfél millió forintra büntették a Vasivíz Zrt.-t azért, mert nincs meg Molnár Miklós vezérigazgató szakmai tapasztalata. Az illetékes hivatal arról is határozott, hogy helyre kell állítani a jogszerű állapotot - írja a vaol.hu. Tehát Molnárnak mennie kell?
Molnárnak mennie kell? - büntetést kapott a Vasivíz Zrt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) azért indított eljárást a cég ellen, mert megsértették a vezető szakmai tapasztalatára vonatkozó jogszabályi követelményeket. A vonatkozó rendelkezés szerint ugyanis a víziközmű-szolgáltató vezetőjének ötéves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie. A hivatal határozatából kiderül, hogy Molnár Miklósnak ez nincs meg, és ezért a cégnek egymillió-ötszázezer forint büntetést kell fizetnie. Az összeget 30 napon belül át kell utalni a hivatalnak - írja a vasi hírportál. A MEKH ezenfelül kötelezi a szolgáltatót, hogy 90 napon belül gondoskodjon a jogszerű állapot helyreállításáról. S mivel a mostani nem jogszerű, Molnár Miklósnak feltehetően távoznia kell. A véglegessé vált határozat ellen közigazgatási per indítható a közléstől számított 30 napon belül - derül ki a cikkből.

Molnár korábban arra hivatkozott, hogy politikusként, alpolgármesterként megszerezte a szükséges szakmai tapasztalatot. Ez azonban nem vehető figyelembe - jegyzi meg a határozat.