Miniszteri biztos: A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják

• 2021. június 12., szombat •
A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják - mondta a kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztos szombaton a Pest megyei Bugyi új, mintegy 530 millió forintos beruházással kialakított bölcsődéjének átadóján.
Miniszteri biztos: A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják

Kovácsné Bárány Ildikó közölte:a magyar családpolitika középpontjában a gyerek áll, a kormány segíti a fiatalokat a gyermekvállalásban, a családokat pedig a legkülönbözőbb módokon támogatja. Ezeknek a céloknak az elérését segíti a bölcsődefejlesztés is, amelyhez a kormány az elmúlt években jelentős forrásokat biztosított, azért, hogy minden szülői igényre reagáló bölcsődei hálózat épüljön ki Magyarországon- hangsúlyozta. Az eredményeket sorolva beszámolt arról, hogy Magyarországon 2010-hez képest 21 ezerrel több bölcsődei férőhely van, és két és félszer több településen biztosított helyben a bölcsődei ellátás. Kovácsné Bárány Ildikó közölte:

A BÖLCSŐDÉK SEGÍTIK A SZÜLŐK HELYBEN MARADÁSÁT, EMELLETT A FOGLALKOZTATÁSRA IS KEDVEZŐ HATÁST GYAKOROLNAK.

Pánczél Károly, Dabas és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta: választókerületében "bölcsődeépítési boom" tapasztalható: 11 helyen vagy már megvalósultak ezek beruházások, vagy hamarosan megtörténik azok átadása, ami 500 új férőhelyet jelent.

Kitért arra is, hogy Bugyi új bölcsődéje "színtisztán magyar forintokból épült", a beruházást a kormánytól Pest megye fejlesztésére szánt 80 milliárd forintos kompenzációs keretből támogatták, egyúttal köszönetet mondott a helyi adófizetőknek is. Nagy András Gábor, Bugyi független polgármestere arról beszélt, hogy

A BERUHÁZÁSSAL MEGOLDJÁK A CSALÁDOK MEGÉLHETÉSÉT BIZTOSÍTÓ MUNKÁBA JÁRÁS LEHETŐSÉGÉT.

Mások mellett a kivitelező Gomép Kft. munkáját is méltatva hozzátette: az új, Horváth Zoltán Ybl-díjas építész által tervezett intézményt jó helyre, a főúttól elzárt területre, egy működő óvoda szomszédságában építették fel. Nagy András Gábor az MTI érdeklődésére elmondta:

A 2019-BEN MEGKEZDETT ÉPÍTKEZÉS TELJES KÖLTSÉGE 530 MILLIÓ FORINT VOLT, AMELYHEZ MINTEGY 317 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPTAK.

Az intézmény tájékoztatása szerint a csaknem 500 négyzetméteres, három csoportszobás, 40 férőhelyes bölcsődeépületben melegítőkonyhát és sószobát is kialakítottak, az épülethez tartozik egy mintegy ezer négyzetméteres, korszerű kültéri játékokkal felszerelt udvar is.


Forrás: origo.hu
Kép: obuda.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére