Mindig van lejjebb

• 2020. február 25., kedd •
Kedden a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság tagjai is összeültek, hogy javaslataikat a csütörtöki közgyűlés elé terjesszék. A Médiaközpont ügye itt is előkerült, és Czeglédy Csaba nem is okozott különösebb meglepetést felszólalásával.
Mindig van lejjebb

A 14 nyilvánosan megvitatott napirendi pont közül egyetlen egyhez volt hozzáfűznivalója a bizottsági tagoknak, pontosabban csak Czeglédy Csabának. A hetek óta szóbeszéd tárgyát képező Médiaközpont-üggyel kapcsolatban elmondta: semmi keresnivalója egy folyószámlához kötött bankkártyának az ügyvezetőnél, ez óriási felelőtlenségre vall. Szerinte ezt valamennyi önkormányzati cégnél felül kell vizsgálni. A belső ellenőrzést illetően dicsérte a vizsgálatban résztvevők munkáját és azzal a lendülettel becsmérelni kezdte a korábbi ügyvezető, Lovass Tibor tevékenységét, mondván ő is ugyanazt tette, mint Halmágyi. Itt azért álljunk meg egy szóra: a két ügyvezető tevékenységét össze sem szabad hasonlítani, mindazonáltal ne akarja senki kisebbíteni Halmágyi bűntetteit, amelyeket kevesebb mint egy év alatt követett el. Lovass Tibor nem temetett el senkit a cég pénzéből, és butikhotelbe se járt a közvagyonnal visszaélve, tisztességét pedig mondvacsinált okokra hivatkozva megkérdőjelezni csak bizonyos politikai erőknek állhat szándékában, akik Halmágyi kinevezéséért felelősek. Értjük mi, hogy ha a bolsevik tempó beindul, akkor nincs az a szint, ami alá ne tudnának süllyedni, de azért ez már olyan mélység, ami után jó eséllyel a vakondok sem érdeklődnek. És a legszebb az egészben, hogy mindezt egy büntetett előéletű ember mondta, mint a törvényesség éber őre, az erkölcsösség mintapéldánya, aki ellen nem mellesleg jelenleg is eljárás zajlik. 


Végül még ezen magvas gondolataira is rátett egy lapáttal képviselő úr: előcitálta a Vas Népét is, hogy micsoda dolog úgy sározni be szegény Halmágyit, hogy több mint 20 évig a lap főszerkesztője volt. Még a végén azoknak kell elnézést kérniük, akik ezeknek a közvagyonnal való visszaéléseknek a feltárásában részt vettek.
A Lipóton meg lakat van... 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére