Mindenki karácsonya - Több mint 800 embert látott vendégül a Szombathelyi Egyházmegye

martinus.hu • 2019. december 23., hétfő •
Karácsonyi műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal örvendeztette meg az embereket a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és az Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat Szombathelyen. 
Mindenki karácsonya - Több mint 800 embert látott vendégül a Szombathelyi Egyházmegye

Ismét a Székesegyház és a Püspöki Palota voltak a fő helyszínei a szeretetvendégségnek. A Székesegyházban a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai adtak műsort, amelyeket további fellépők műsora színesített.

Jézus születése annyi fényt és békét hozott a világba, hogy 2000 év óta emberek szívét ez a fény betölti és átjárja, mondta rövid köszöntőjében Székely János megyéspüspök. Jézusban a Teremtő Isten ragyogása, békéje áradt ki ebbe a világba. Jézus nem palotában született, nem gazdagok közé, hanem egyszerű barlangi istállóban, szegények közé. Karácsony ünnepléséhez ma sem kell arany és ezüst, hanem csak nyitott szív, jó szív, ahová Jézus ma is megszülethet, mondta Székely János. Ősi szokás, hogy karácsony táján megvendégeljük a szegényeket, hangsúlyozta Székely János.

A martinus.hu-nak adott interjújában kiemelte: már az első keresztények is fontosnak tartották ennek a jó cselekedeteknek a gyakorlását, és legtöbbször a templomokban zajlottak az étkezések, mivel nem volt más helyük. Ezt a hagyományt igyekezett feléleszteni az egyházmegye, amikor néhány éve elindította ezt a programot. Idén már több mint 800 ember vendéglátására, megajándékozására készültek a szervezők.

A Székesegyház előtti téren felállított sátorban, valamint a Püspöki Palotában fogyaszthatták el a meleg ételt a megjelentek. A babgulyás mellé pogácsát, narancsot, szaloncukrot is kaptak az emberek. Az ételeket többek között, Nemény András szombathelyi polgármester, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Balázsy Péter, Vas megyei jegyző, Orsós Zoltán, Celldömölk-alsósági plébános, Déri Péter, csehimindszenti plébános, Horváth József, az Egyházmegyei Karitász lelki vezetője osztotta, Székely János megyéspüspök pedig ajándékcsomagokat adott át a megjelenteknek.

 

közösség

további frisss

lap tetejére