Mind a négy DOBÓ SE-atléta a döntőt célozza meg az Eb-n

• 2022. augusztus 12., péntek •
24 évvel ezelőtt, az emlékezetes budapesti atlétika Európa-bajnokságon - ahol Gécsek Tibor győzött - képviselte a Szombathelyi DOBÓ SE-t kontinensviadalon ilyen népes küldöttség, mint most. Bízom benne, hogy ezúttal is szép eredményekkel örvendeztethetjük meg a sportszerető szombathelyieket – vezette fel a pénteki sajtótájékoztatót Horváth Vilmos, az egyesület elnöke.
Mind a négy DOBÓ SE-atléta a döntőt célozza meg az Eb-n

- A 2022-es, augusztus 15. és 21. között zajló atlétikai Európa-bajnokságot 25. alkalommal rendezik meg, ezúttal a bajor főváros lesz a házigazda. 48 ország több mint másfél ezer atlétája küzd az érmekért és helyezésekért 50 versenyszámban. Köztük női és a férfi kalapácsvetésben, Magyarország színeiben kizárólag a DOBÓ SE atlétái, Gyurátz Réka, Halász Bence, Pars Krisztián és Rába Dániel mérettetik meg magukat. Úgy vélem, hogy ez a tény a klubunkban folyó munka magas színvonalát igazolja – nyitotta meg a sajtótájékoztatót az elnök. Nyilván mind a négy sportolónk más-más céllal vág neki a kontinensviadalnak, de erről beszéljenek az érintettek. Kalapácsvetőink az eddigi Európa-bajnokságokon 3 arany- és 2 bronzérmet nyertek. Bízom benne, hogy Münchenben a hatodik érmünk is meglesz - adta át a szót Németh Zsolt vezetőedzőnek.

- Gyurátz Rékától azt várom, hogy jó teljesítményt nyújtva először jusson be a 12-es döntőbe, s ha már ott van, akkor bármi megtörténhet, s egy szép helyezést érhet el. A három fiú három történet. Pars Krisztián 40 évesen is ki tudta vívni az indulás jogát. Ha összeáll a mozgása, akkor ő is döntős lesz. Rába Dániel újoncként várja az Eb-t. Ha nem izgulja el a versenyt, akkor tudása alapján ő is a 12-es fináléba kerülhet. Halász Bence egész évben jól teljesít, ez látható volt pár hete is, amikor a világbajnokságon túldobva a mágikus 80 métert az 5. helyet szerezte meg. Tőle azt remélem, hogy sikerül egyéni legjobbján, a 80,15 méteren javítani, az pedig már biztosan komoly helyezést jelent –foglalta össze elvárásait Németh Zsolt.

- Úgy látom, hogy az utóbbi napokban nagyon jól sikerültek az edzések. Ha Münchenben is ezt a most látott formát hozzák atlétáink, akkor eredményes Európa-bajnokság elé nézünk – egészítette ki a vezetőedző szavait Németh László edző.

A sportolók is megfogalmazták céljaikat.
Gyurátz Réka: - Úgy szeretnék majd a dobókörből kijönni, hogy mindent kiadtam magamból. Ha ez így lesz, akkor a keddi selejtezők után a szerdai döntőben is megmutathatom tudásomat. Ott pedig már minden lehet, szeretnék az eddig legjobb helyezésemen (ez egy 9 .hely, a szerk.) javítani.

Pars Krisztián: - Számomra most az a legfontosabb, hogy számos hányattatás, sérülés után visszatérhetek a nemzetközi vérkeringésbe. Miután nagy célom a jövő évi, budapesti világbajnokságon való részvétel, így ez a kontinenstorna kitűnő alkalom arra, hogy ismét megérezzem a világversenyek semmihez sem hasonlítható hangulatát és légkörét.

Rába Dániel: - Újoncként természetesen nagyon várom már a müncheni versenyt. Voltak problémáim év közben, de mégis sikerült a kvalifikáció. S ha már ott leszek, szeretném a versenyből a legtöbbet kihozni, azaz szeretnék a 12-es döntőbe bekerülni, ami nem lehetetlen küldetés.

Halász Bence: - Elsősorban nem helyezésben, hanem eredményben gondolkozom. Ki gondolta volna pár hete, hogy az új, 80 méter feletti egyéni csúcsom „csak” az 5. helyre lesz elég? Stabil évem van, úgy érzem, hogy van még bennem annyi, hogy tovább javítsak a legjobbomon. Ha ez sikerül, akkor helyezéstől függetlenül elégedett leszek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére