Milyen jövedelemre számíthatsz webdesignerként?

szponzorált tartalom (x) • 2021. május 17., hétfő •
Bár azt látjuk, hogy egyre több a webdesigner és a weboldalkészítő, mégsem mondhatjuk azt, hogy telített lenne ez a két szakma, mivel a weboldalak is gombamód szaporodnak, talán még gyorsabban is, mint ahogyan a webdesignerek száma növekszik.
Milyen jövedelemre számíthatsz webdesignerként?

Nagyon sok webdesigner szabadúszó vállalkozóként végzi ezt a tevékenységet, tehát az ügyfelek megszerzésétől a munka kivitelezéséig mindent maga végez, sőt sokan még a későbbi üzemeltetést is magukra vállalják. Éppen ezért talán érdekelhet, hogy mennyit is lehet ezzel a tevékenységgel keresni, ezt mutatjuk meg ebben a cikkben.

Milyen tényezők határozzák meg a jövedelmet?

A jövedelmek ebben a szakmában is viszonylag tág határok között mozognak az alábbiak függvényében:

  • Vállalkozási forma - nem mindegy, hogy valaki alkalmazott vagy vállalkozó, és még a vállalkozókon belül is vannak különbségek, az adózási formának például döntő befolyása van a jövedelemre. Jó hír, hogy 2022-től a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, tehát ha fiatal vagy, akkor nagyobb lesz a nettó jövedelmed. Alkalmazottként a kezdő fizetések 200.000 forint nettó körül alakulnak. 
  • Nyújtott szolgáltatás - a weboldal készítése, optimalizálása és üzemeltetése sok részfeladatra bontható. Sok esetben érdemes a munka egy részét kiszervezni, azaz alvállalkozóval végeztetni. Például, ha jó vagy weboldalkészítésben, de kevésbé vagy jártas a grafikában, működőképes ötlet lehet a grafikai tervezést mással végeztetni. Ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy minél több részfeladatot tudsz saját magad elvégezni, tehát minél komplexebb szolgáltatást nyújtasz, annál többet kereshetsz.
  • Értékesítési útvonal - ugyanúgy, mint a termékláncnál, a szolgáltatásoknál is érvényes: minél közvetlenebb a kapcsolatod a megbízókkal, annál több pénz marad a zsebedben, hiszen megspórolod a közvetítői jutalékokat.
  • Szolgáltatási kapacitás - ha egyedül végzed a munkát, akkor nem tudsz napi 24 órát dolgozni, tehát egy adott projekt idejét nem tudod bizonyos szint alá csökkenteni, pedig a piac sokszor hajlandó megfizetni a gyorsasági felárat, ha a munka sürgős, így a bevételedet ez is befolyásolja. Ráadásul az elején sok időt kell szánnod az ügyfelek felkutatására, így ez a tevékenység is csökkenti a projektek kivitelezésére fordítható időt.

A WPKurzusnál többféle tanfolyamot találhatsz, amivel fejlődni tudsz.

Hogyan növelhető a bevétel?

Többféle módon lehet bevételt növelni, akár kombinálva is ezeket:

  • Több munka
  • Több értékesítés
  • Hatékonyság növelése
  • Áremelés
  • Kapacitásnövelés mások bevonásával

Ezek közül az első kettő lehetősége igencsak korlátozott. Az első a már említett 24 órás korlát. A hatékonyságnövelés mindenképpen jó irány. Az áremelés is működik egy darabig, ha profivá válsz és ezt a piac is elismeri. Mások bevonása - akár foglalkoztatás, akár kiszervezés által - hosszú távon is biztosíthatja a növekedést.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére