Míg Dzsudzsi kesereg, Doktorics csak mosolyog

• 2020. november 30., hétfő •
Nem találta vasárnap a Loki a Haladás szervezett játékának ellenszerét, amiben nagy szerepe volt hazai oldalon Doktorics Áronnak, aki védekezésben és támadásban is szinte hibátlan teljesítményt nyújtott.
Míg Dzsudzsi kesereg, Doktorics csak mosolyog

Nem egyszer megtörtént már az a kisebbfajta csoda a Rohonci úton, hogy egy erősen tartalékos vagy éppen gyengébb kerettel bíró Haladás két vállra fektette a nála jóval komolyabb erőket képviselő Debrecent. Vasárnap ismét sok szombathelyi fanatikus dörzsölhette a tenyerét, igaz, nem a stadionban, maximum a televíziók képernyője előtt ülve, hogy vajon Devéék alkotnak-e e valami maradandót. Alkottak, még ha nem is nyertek. A 0:0-s végeredmény ugyanis most felért egy győzelemmel a Haladás számára. Volt is hiányérzet a Lokiban bőven, nem beszélve a nagy visszatérőjükről, Dzsudzsák Balázsról, aki eddig szinte észrevétlen volt az NB II-es mezőnyben. Vasárnap is csak csereként lépett pályára a 72. percben, de sokat ezúttal sem tudott hozzátenni csapata produktumához. A mérkőzést követően el is ismerte az M4 Sportnak, hogy nem ez élete ősze.
- Felemás érzéseim vannak. Most már arra fókuszálok, hogy az idény hátralévő három meccsét a lehető legjobb állapotban, a legnagyobb sikerekkel hozzuk le. Amikor lehetőséget kapok, akkor bizonyítani szeretném azt, hogy tudom segíteni a csapatot, és mindent megteszünk azért, hogy bebiztosítsuk a feljutásunkat. Nem az az elsődleges szempont, hogy mikor lövök gólt, sokkal fontosabb az, hogy a csapatnak jól menjen a játék. Szombathelyen is a három pont megszerzése sokkal fontosabb lett volna bárminél. Természetesen az egy plusz öröm a csapatnak, ha gólpasszt adok, vagy gólt lövök. Nyilván ezeket várják is az emberek. Nyilván teszem a dolgom, aztán egyszer biztos vagyok abban, hogy elsül a lábam. Emiatt kevésbé izgulok, mint amiatt, hogy a Haladás ellen nem tudtunk nyerni - nyilatkozta a középpályás.  

Hazai oldalon azonban egyre-másra bontogatják szárnyaikat az ifjú titánok. Közülük Doktorics Áron tűnt ki teljesítményével vasárnap este. A Haladás 18-asa a klub honlapjának elmondta: a hétközi budaörsi kudarcot maguk mögött hagyva Mátyus János 2 napos pihenőt adott a csapatnak, majd azt követően mindenki újult erővel, felfrissülve várta a hétvégi bajnokit a listavezető ellen.
- A Debrecennek az első félidőben helyzete sem volt. A második félidőre aztán a DVSC játéka minőségi cseréinek is köszönhetően feljavult, de ekkor is egyenlő partnerek voltunk. Sőt, ha a félidő elején Medgyes eléri azt a beadást, akkor szerintem megnyertük volna a találkozót, mert ebben a meccsben egy, maximum két gól volt. A mérkőzés után elégedettek voltunk a döntetlennel, viszont azóta eltelt egy kis idő, és utólag maradt bennem egy kis hiányérzet. De azért nem vagyunk boldogtalanok az iksszel - összegzett Doktorics, aki - elmondása szerint - kissé idegen poszton, az ötvédős rendszer bal oldalán, amolyan balszélsőként szerepelt.
- Próbáltam kihozni a maximumot, védekezésben nem volt sok dolgom, támadásban sajnos nem mindig sikerült felérnem. De megtettem, amit tudtam, bár számomra szokatlan volt, hogy szerdán és most is végigjátszottam a meccset, így a végére kicsit el is fáradtam. Két meccs van hátra idén, minimum négy ponttal kalkulálok. Hazai pályán a Siófok ellen nyernünk kell, míg Szolnokról minimum egy pontot el kell hoznunk, de inkább hármat - summázta várakozásait a Haladás ifjú tehetsége.


fotó: haladas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére