Miért lesz jó választás a nemesacélból készült ékszer?

szponzorált tartalom (x) • 2021. október 25., hétfő •
A nemesacél alapvető tulajdonságai közé tartozik a tartósság, amely miatt érdemes ékszerként megvásárolni. Még az ezüstnél is jóval hosszabb ideig megőrzi minőségét, ugyanis nem keletkezik rajta az a fekete réteg, ami az ezüst esetében igen.
Miért lesz jó választás a nemesacélból készült ékszer?

 

 

Az acél még akkor is megtartja eredeti formáját, ha gyógyvíz éri, így a különböző fürdőkben sem szükséges figyelni arra, hogy a vízben ne legyen rajtunk kedvenc ékszerünk.

 

Az acél kiváló alapanyag az ékszerkészítéshez

Az acél, mint az ékszerek alapanyaga nem olyan régóta kerül felhasználásra. Az, hogy egyáltalán elkezdték használni erre a célra, az az egyre több embernél előforduló fémallergiának köszönhető. A nemesacélokat felhasználni kezdetben a gyűrűk gyártásánál kezdték el, majd azt követően, hogy nem tapasztaltak semmilyen irritációt, további ékszerek, így a nyaklánc, medál, karkötő gyártása is elindult ebből a kiváló anyagból. 

 

A nemesacél előnye még, hogy viszonylag kedvező áron tudják előállítani belőle az ékszereket, ugyanis az ebből az anyagból gyártott tárgyak gépekkel is készülhetnek, ami a kézműves termeléshez képest alapból költséghatékonyabbá teszi a gyártást. Mindez lehetővé teszi azt, hogy ezekből az anyagokból a gravírozás technikájával is szuper ékszerek vagy medálok készüljenek.

 

Egyedi, gravírozott nemesacél medálokért a GravírKirály oldalára is mindenképpen érdemes elnézni. Ezeknek a termékeknek a nagy sikere abban keresendő, hogy mindenki a saját ízlése és igénye szerint készíttetheti el egyedi ékszerét.

 

Az acél felhasználása sokrétű

Az acél kifejezetten klassz anyag, ugyanis számos más anyaggal is könnyedén ötvözhető. Míg az arany és az esüst esetében nehezen oldanák meg, hogy más matéria kerüljön az ékszerbe, az acél esetében ez nem ütközik nehézségekbe. Kiválóan használható, és jól is mutat a kaucsuk gumi felhasználásával. Igazán minőségi és tartós anyagként lehetővé teszi a karkötők, nyakláncok és egyéb ékszerek különleges megjelenését.

Más fémmel is könnyedén egyesíthető, így a nikkel, króm, mangán, wolfram, vanadin, szilícium, kobalt anyagokkal is jól vegyíthető, továbbá a különböző fémekre allergiások is használhatják az ezen anyagokból készült termékeket. Az allergiás reakciók elkerülésének lehetősége miatt vált az acél az orvosi felhasználás szempontjából is hasznos fémmé.

A medicinai érdekből történő felhasználás esetében a 316L sebészeti acéloknál fontos szempont, hogy az adott anyag nem engedi ki magából azt a nikkelsót, ami egyébként az allergiás reakciókat kiváltja egyeseknél. Mindez hosszú idő óta lehetővé teszi az emberek számára azt is, hogy károsanyag-mentes implantátumként használják ezt a fémet. 

A nemesacél rendkívüli sokoldalúságát mutatja az is, hogy számos dologra felhasználható: készítenek belőle edényeket, evőeszközöket és más, a háztartásban napi szinten előforduló használati tárgyat is.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére