Miért használjunk papírtörlőt?

szponzorált tartalom (x) • 2021. szeptember 17., péntek •
Papírtörlő vagy elektromos kézszárító? Melyik lehet a praktikusabb döntés egy étterem, kávézó vagy szórakozóhely esetében? Vajon otthon, a háztartásunkban érdemes használni a papírtörlőt? Nézzük!
Miért használjunk papírtörlőt?

A papírtörlő környezetbarát?

A válasz: igen. Ezért ha ezt a szempontot vesszük figyelembe, akkor egy háztartásban mindenképpen a papírtörlő használata a jó megoldás. Bár otthon a papírtörlőt nem a törölköző helyett használjuk, hanem takarítás, kisebb balesetek, kiömlő, kifolyó dolgok feltörlésére. Ha aggódunk, hogy elég környezetbarát megoldást választottunk-e, a válasz megnyugtató lesz.

A háztartásunkban érdemes vegyszermentes, környezetbarát tisztítószereket és egy jó nagy tekercs minőségi papírtörlőt alkalmazni a Hunpohár Webáruháztól. Emellett 1-2 textiltörlőt is használhatunk, hogy kevesebbet pazaroljunk.

De mi a helyzet a papírtörlő ipari mennyiségű használatával? Például egy irodaház, egy étterem vagy kávézó jól dönt-e, ha a papír mellett teszi le a voksát? Az ilyen helyeken a papírtörlő felhasználási helye a mosdó, és a másik két alternatíva a törölköző és az elektromos kézszárító lehet. 

Sok múlik azon, hogy naponta hány ember fordul meg a mosdóban, milyen intézményről van szó. Nagyobb forgalmú helyek esetében a törölköző egyáltalán nem lehet opció, hiszen ahhoz, hogy megfelelően higiénikus legyen, nagyon gyakran kell cserélni, az ezzel járó infrastruktúra, a szállítás, mosás, szárítás pedig sokkal több energiát fogyaszt, mint amennyit megspórolnánk ezzel a megoldással.

A kézszárítók optimális megoldásnak bizonyulhatnak, azonban az áramfogyasztásuk miatt nem feltétlenül környezettudatosak. Az erős motorral rendelkező típusoknak magas az energiafogyasztásuk. Mivel a fűtőszál típusán is múlik a kézszárító energiafogyasztása, ezért a leghatékonyabb és leggyorsabb fajták szoktak lenni a legkevésbé környezetbarát eszközök. 

Ezért a nagy forgalmú helyek esetében is sok esetben a papírtörlő a legkörnyezetkímélőbb megoldás. A forgalom és az energiafogyasztás összevetésével érdemes mérlegelni, hogy melyik eszköz lehet a legideálisabb.

A papírtörlő higiénikusabb, mint más alternatívák

Ha a kézszárítás, kéztörlés kérdését nézzük, akkor a kéztörlő nyer. Ugyanis a kézszárítókban hiába vannak szűrők elhelyezve, és hiába használják és tartják karban rendeltetésszerűen, egyértelmű, hogy nem pusztíthatjuk el az összes baktériumot. Az eldobható kéztörlő legnagyobb előnye pedig pont a cserélődés, egyszerű megoldás, mégis működik.

A törölköző ebben az esetben a legkevésbé higiénikus alternatíva. 

Költséghatékonyság

Minél nagyobb forgalmú helyről beszélünk, annál jobban számít a fogyasztás. A legtöbb esetben az elektromos kézszárító üzemeltetése és karbantartása sokkal magasabb költséggel jár, mint a pár száz forintos papírtekercsek beszerzése, még akkor is, ha gyakran kell cserélnünk őket.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére