Micsoda fagyik! - Magyar bronz a "Gelato" Eb-n

há • 2023. január 25., szerda •
Magyar cukrászok hozták el a bronzérmet a fagylaltkészítők Európa-bajnokságáról, azaz a Gelato Europe Cup versenyről, és ezzel kvalifikálták magukata jövő évi vb-re.
Micsoda fagyik! - Magyar bronz a Gelato Eb-n

A magyar csapat a továbbjutást garantáló harmadik helyen végzett a Gelato Europe Cup versenyen, így Somogyi Renáta, Füredi Krisztián és Gácsi Zoltán 2024-ben Magyarországot képviselheti majd a Gelato World Cup-on, szintén Riminiben - írta közösségi oldalán a Magyar Cukrász Ipartestület, amely már napokkal ezelőtt szurkolásra buzdított. Most zajlott ugyanis a háromnapos Gelato Europe Cup az olaszországi tengerparti városban. Ez gyakorlatilag a jövő évi vb előválogatója. Idén Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország delegációi vehettek részt a megmérettetésen. A versenyt az olaszok nyerték, Németország a második, Magyarország pedig a harmadik helyen végzett.

A Gelato World Cup-ot egyébként 2003 óta kétévente rendezik meg, és a világ minden tájáról érkeznek rá cukrász szakemberek. Azt szeretnék elérni, hogy nagyobb figyelem irányuljon a hagyományos kézműves fagylaltokra, illetve ilyenkor bemutatják a legújabb fagylalttrendeket is.

A magyar együttesben Somogyi Renáta csapatkapitány a Bringatanya Fagyizót, Füredi Krisztián mestercukrász a Hisztéria Cukrászdát és Gácsi Zoltán fagylaltmester a Csokoládé Akadémiát képviselte. Ők biztosan ott lesznek jövőre a világbajnokságon.

Kép, forrás: Facebook/Bringatanya, Hisztéria Cukrászda, Sigep Rimini

közösség

további frisss

lap tetejére