Melyik a hatásosabb: az arczselé vagy az arckrém?

szponzorált tartalom (x) • 2022. augusztus 29., hétfő •
Azzal minden nő egyetért, hogy a ragyogó és szép arcbőrért bizony tenni kell, főleg tinédzserkorban és az életkor előrehaladtával, hiszen kevés olyan személy van, akinek egész életében tökéletes az arcbőre. Mindenki más kozmetikumra esküszik, de elmondható, hogy egyre nagyobb a tábora azoknak, akik a természetes összetevőjű készítményeket keresik, illetve használják a mindennapos arc- és bőrápolás során.
Melyik a hatásosabb: az arczselé vagy az arckrém?

Ma már rengetegféle arcápoló készítmény kapható, sokan sokféleképpen ápolják a bőrüket, néhány, de akár 10 lépésben is, külön figyelmet szentelve az arcbőrön kívül a szem- és szájkörnyéknek, nyaknak, dekoltázsnak is. Az arckrémek mellett arczselék, arcpermet, szérumok, fényvédők, pakolások is helyet kapnak. De vajon melyiket válaszd? Erre adunk tanácsokat.

Arcápolási alaptermékek

A napi bőrápolási rutin kialakítása jónéhány próbálkozást követően szokott sikerülni, hiszen annyi a rendelkezésre álló készítmény, hogy nehéz választani közülük: lemosók, tonikok, arcpermetek, arckrémek, szérumok, arczselék, fényvédők. A MediNatural arczseléi természetes összetevőket tartalmaznak, használatukkal az arcbőr tökéletesen hidratált lesz. 

Választás előtt érdemes tisztában lenni a bőrtípusoddal, hogy a megfelelő kencéket választhasd. Amennyiben bizonytalan vagy, keress fel egy kozmetikust, aki segít meghatározni, és a jó irányba elindítani. 

A reggeli és esti rutin több lépésből áll, minden esetben a szennyeződések, sminkmaradványok eltávolításával kell kezdened. Kímélő, lehetőleg nem szárító hatású lemosót válassz még zsíros bőr esetében sem. Kövesse valamilyen hidratáló készítmény, esetleg szérum, majd a fényvédelem, amiről télen se feledkezz meg.

Arczselé vs. arckrém

Mindkét fajta készítmény, az arckrém és az arczselé is nagyszerű választás lehet, hiszen erősíti a bőr védelmét, hidratál. Mi a különbség a kettő között, kinek melyik ajánlott? 

Az arczselék könnyed, olajmentes, gyorsan felszívódó hidratálást biztosítanak a bőrnek. Vízhiányos bőrre kiváló választás a nagy vízmegkötő képességű hatóanyagoknak köszönhetően. Amennyiben frissítő, hidratáló készítményt keresel, az arczselé lesz a legjobb választás. 
 
Az arckrémek a hidratáló összetevőkön túl bőrtápláló és regeneráló, olajos és vizes fázisokat is tartalmaznak, és akár anti-aging hatóanyagokat, fényvédőket is, így valódi komplex készítmények, amelyeket akár arczselé után is alkalmazhatsz a rutin következő rétegeként. Többféle bőrtípusnak megfelelő összetétel közül választhatsz.

Hogyan válassz?

A bőrtípusodnak megfelelő készítmények között találsz olyanokat, amelyek csak egy-egy, illetve olyanokat, amelyek több hatóanyagokat tartalmaznak. A választás az életmódod függvénye is lehet, a bőrápolási rutinodat is ennek megfelelően alakítsd ki. 

A természetes összetevőjű készítmények amellett, hogy megfelelő hatóanyagokkal látják el, támogatják is a bőr önmegújító képességét, és mindezt kímélő módon, így az érzékeny bőrűek számára is kiváló választásnak bizonyulnak.

közösség

további frisss

lap tetejére